ARCHITECTUUR voor kankerpatienten

Heb je praktische tips t.a.v. psychosociale begeleiding? Of andere zaken die verbetering kunnen gebruiken? Meld dit hier!

Moderators: liddy, emili

Matthijs
Berichten: 1
Lid geworden op: Ma Apr 02, 2007 6:12 pm

ARCHITECTUUR voor kankerpatienten

Berichtdoor Matthijs » Ma Apr 02, 2007 6:22 pm

Beste iedereen die mij zou kunnen helpen,

Ik studeer architectuur aan de Technische Universiteit in Delft. Op dit moment ben ik bezig met het ontwerp van een zorghotel. Dit is een soort beddenhuis van een ziekenhuis, maar dan met meer privé, luxe, keuzemogelijkheden en een minder stresvolle leefomgeving.

Mijn zorghotel wil ik speciaal richtten op mensen met kanker. Ik weet nog niet zeker of ik mijn doelgroep nog specifieker wil maken, hiervoor moet ik mij eerst meer verdiepen in het ziektebeeld. Ik voor kankerpatienten gekozen omdat de locatie dicht bij het Daniel den Hoed ziekenhuis in Rotterdam is (deze zijn gespecialiseerd in kankerbehandelingen) en omdat ik denk dat architectuur van invloed kan zijn op het helingsproces van kankerpatienten. Bijvoorbeeld licht, geluid, lucht en natuurlijke elementen kunnen het stresgehalte bij een patient verminderen.

In mijn analyse wil ik graag meer te weten komen over het leven van kankerpatienten. Hoe kijkt men tegen het leven aan? Hoe wordt er vanuit de maatschappij naar mensen met kanker gekeken?
Graag wil ik meer te weten komen over de wensen en behoeften van mensen met een tumor. Het gaat mij er niet alleen om dat ik weet wat een kankerpatient wil, maar ook wat de wensen zijn van familie en mensen die in de oncology werken.
Ook wil ik weten wat er tijdens de verschillende facetten van de behandeling gebeurt?

Het lijkt mij ook interessant om een persoonlijk gesprek met iemand die kanker heeft te voeren. Ik vind het belangrijk om mij zoveel mogelijk in te leven in de ziekte en dat ik hopelijk op die manier tot een ideaal zorghotel kan komen... Ook wil ik graag een gesprek hebben met familie en mensen die in die sector werken.

Wie kan mij helpen? Kent iemand misschien een boek die de cultuurgerelateerde aspecten behandeld? Wie zou er met mij een persoonlijk gesprek willen voeren? (ik ben bereid om heel NL door te reizen)

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Vriendelijke groet,
Matthijs

Terug naar “Praktische tips t.a.v. psychosociale begeleiding”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten