Online community voor jongeren en jongvolwassenen

In dit forum is er plaat voor oproepen waarbij de hulp ingeroepen wordt van jonge kankerpatiënten. Vanuit hun ervaring kunnen zij beter, en als geen ander de juiste antwoorden geven ( Dit forum is bestemd alleen bedoeld voor vragen van de officiële organisaties!!!

Moderators: liddy, emili

mphagedoorn
Berichten: 1
Lid geworden op: Vr Nov 15, 2013 10:12 am

Online community voor jongeren en jongvolwassenen

Berichtdoor mphagedoorn » Vr Nov 15, 2013 10:15 am

Stel het je voor: je bent jong, net met een nieuwe studie of baan begonnen. Je bent vrijgezel, hebt net een nieuwe partner of misschien wel een jong gezin. Je bent hard bezig om je eigen leven op te bouwen. Plots is daar het vonnis: je hebt kanker. Een periode van chemokuren, bestralingen en eventuele operaties volgt. Je leeft tussen hoop en vrees, want wat heeft de toekomst voor jou in petto? De kanker heeft een grote impact op je leven. En niet alleen op het jouwe: je partner probeert je te ontzien en neemt allerlei zorgen van je over, maar je ziet dat het voor hem/haar ook erg zwaar is. Je probeert je kinderen uit te leggen wat er aan de hand is, maar ergens snappen ze het niet zo goed. Je ouders zijn bang, doodsbang, om hun kind te verliezen. Je vrienden proberen je op te beuren, maar geven eerlijk toe dat zij ook niet altijd weten wat het beste is. Je weet niet wat je kan doen, maar je ouders/vrienden/kinderen/partner ook niet. Wat moeten we nu?

Frank & Floor is bewust van het feit dat de persoon met kanker onderdeel is van een groter sociaal systeem. Iedereen in dat systeem wordt tijdens de ziekte geconfronteerd met de fragiliteit van het leven en zal op de een of andere manier met de situatie moeten leren omgaan. Daarnaast is kanker geen aandoening die simpelweg voorbij is wanneer de patiënt genezen wordt verklaard. Integendeel, de effecten op de lange termijn zoals vermoeidheid, concentratiestoornissen en psychische problemen kunnen nog decennia lang een grote impact hebben op het leven van zowel de persoon die kanker heeft gehad als de mensen om die persoon heen.

Frank & Floor wil voornamelijk een online ontmoetingsplaats creëren voor jonge en jongvolwassene (ex-)patiënten en naasten. Op die manier kunnen ervaringen worden uitgewisseld en bijvoorbeeld advies worden gevraagd over zaken waar men in het dagelijks leven problemen mee heeft. Hierbij kan men denken aan hypotheken en levensverzekeringen, maar ook aan de vraag hoe je een jong gezin runt terwijl je kampt met vermoeidheid.

Om Frank & Floor op een gedegen manier op te kunnen starten hebben we mensen nodig. Gemotiveerde mensen met hart voor de zaak. Mensen die vinden dat niemand zich verloren hoeft te voelen in de grote, boze ziekenhuiswereld. Mensen die vinden dat ook jonge kankerpatiënten recht hebben op informatievoorziening en lotgenotencontact die bij hun levensfase past. Mensen die jong van geest zijn, door kunnen pakken en vooral heel veel zin hebben om van Frank & Floor een stichting te maken die jonge kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem steekt door ze te laten voelen: “Jij bent niet alleen!”.

Sluit je bij ons aan op https://www.facebook.com/FrankenFloor

Terug naar “Oproepen voor jongeren met kanker”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten