Science Bar Brussel Euthanasie: De goede dood 11/03/2014

In dit forum is er plaat voor oproepen waarbij de hulp ingeroepen wordt van jonge kankerpatiënten. Vanuit hun ervaring kunnen zij beter, en als geen ander de juiste antwoorden geven ( Dit forum is bestemd alleen bedoeld voor vragen van de officiële organisaties!!!

Moderators: liddy, emili

VeerleP
Berichten: 1
Lid geworden op: Ma Mar 03, 2014 4:34 pm

Science Bar Brussel Euthanasie: De goede dood 11/03/2014

Berichtdoor VeerleP » Ma Mar 03, 2014 4:38 pm

Beste gebruikers van SDK,

Volgende week, op dinsdag 11 maart, organiseren de VUB en EhB wederom een Science Bar in Brussel. Dit is een wetenschapscafé waarin een aantal onderzoekers en experts samen komen om een bepaalde topic te bespreken. Het gesprek wordt begeleid door een moderator en is altijd in een heel informele sfeer, letterlijk op café.

Deze keer draait de Science Bar rond euthanasie en palliative zorg.
We focussen op de ethische achtergrond van de (nieuwe) wetgeving (voor minderjarigen), wat het medische verhaal achter euthanasie is, en hoe stervensbegeleiding praktisch in elkaar zit.
Er is nadien ruimte voor korte vragen.

Moderator Sven Pichal zal het debat tussen hoofd kinderoncologie UZ Brussel Prof. Jutte Van der Werff Ten Bosch, VUB-onderzoeker Kenneth Chambaere, directeur Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen Paul Vanden Berghe, en huisarts Gert Huysmans in goede banen leiden.

Wij nodigen jullie graag uit om deze Science Bar bij te wonen. De Science Bar vindt plaats in het Rits Café (A. Dansaertstraat 70, Brussel) van 19u tot 21u op dinsdag 11 maart.

Toegang is gratis.

Meer informatie is te vinden op onze website, http://www.sciencebarbrussel.be, en facebookpagina, https://www.facebook.com/events/629146257146448/

Terug naar “Oproepen voor jongeren met kanker”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast