Keel/slokdarm kanker

Hier kun je vragen stellen aan lotgenoten.

Moderator: liddy

Gast

Keel/slokdarm kanker

Berichtdoor Gast » Za 27 Apr 2002 00:50

Beste mensen... Ik heb een vraag!

een vraag waarvan ik hoop dat die beantwoord kan worden. Het zal wel een lang verhaal worden maar hoop toch dat u/jij even de tijd neemt hiervoor.

sinds een aantal maanden heb ik erge last van mijn keel. In het begin kon ik niet meer slikken en als ik dat wel deed dan stikte ik in mijn eigen slikbeweging. Het leek wel alsof ik mijn slikbeweging niet af kon maken en daardoor bleef mijn tong egrns achter in mijn keel hangen en stikte dan bijna! Ik kon niet meer eten of drinken want ik was te bang om die slikbeweging te maken. Ik heb hier een huisarts over gesp[roken die avond dienst had en die zei dat ik me niet aan moest stellen en dat het allemaal psychisch was. Ik had namelijk het gevoel een grote bal in mijn keel te hebben en als ik moest slikken (als dat al lukte) dan had ik het gevoel dat ik mijn eten opf drinken er met moeite over heen moest trekken over die bal in mijn keel!

Als het aan zou houden dan zou ik maar een afspraak moeten maken met mijn eigen huisarts maar hij wilde niet komen omdat ik (zoals hij lettelijk zei) nog ademde en nog kon praten en hij was dus niet van plan om voor elk wissewasje langs te komen, dat terwijl ik de beste man nog nooit gesproken had en ik hem had verteld dat ik in ongeveer 5 a 10 minuten tijd bijna 3 keer gestikt was en geen adem meer kreeg!

Ok...ik heb het hier dus niet bij laten zitten en ben door een vriend van mij (op mijn verzoek aan hem) naar de EHBO gebracht. Ik wederom het hele verhaal uitgelegd en ben vervolgens nagekeken. Helaas kon men op dat moment niets constateren maar er werd wel gelijk een afspraak gemaakt om foto's van mijn slokdarm te maken en echo's van mijn strottehoofd.

Nou, ik dus naar huis (enigzins telleurgesteld) zonder verandering van de situatie al was het wel een gerustellend gevoel dat men mij serieus had genomen en men mij garandeerde dat ik de nacht wel doorkwam zonder dat ik ergens bang voor hoefde te zijn.

Een week of zo later ben ik dus naar het ziekenhuis gegaan en heb foto's laten maken en een paar dagen later zijn er echo's gemaakt!

Helaas (of moet ik nu zeggen gelukkig?) is er niets gevonden. Van de ene kant heeft me dat natuurlijk opgelucht maar van de andere kant dus niet! Wederom kreeg ik te horen dat het een psychische oorzaak zou hebben ...en weet je?...misschien hadden ze voor een gedeelte wel gelijk ook...want vlak na dit hele gebeuren was ik in een mum van tijd van mijn slikproblemen af.

Helaas is het gevoel van een bal in mijn keel gebeleven en inmiddels alleen maar erger geworden. Ik ga niet graag (eiegenlijk met heel veel moeite) naar mijn huisarts omdat hij alles probeert af te doen als zijnde een psychische oorzaak omdat ik nou eenmaal veel problemen heb gehad in het verleden. Ik voel me dan ook niet serieus genomen door hem en om die reden ga ik dus niet graag naar hem toe!

Ik heb dus nog steeds het gevoel dat er iets serieus mis is en heb al veel nagezocht op internet over hoe het bij mij rond mijn strottehoofd en slokdarm aan voelt!
die bal zit (voor mijn gevoel) net onderaan maar achter mijn adamsappel en er ik voel constant en bepaalde pijnlijke en benauwende druk in het midden van mijn borstbeen net boven de opening van mijn slokdarmklep!

Nu haal ik me natuurliojk van alles door mijn koppie heen en denk natuurlijk ook aan eventuele ernstige mogelijkheden!

Weet een van jullie misschien of dit kan duiden op een begin van keelkanker of slokdarm kanker!?

Niet dat ik dat zo graag horen wil maar misschien dat als ik een bevestiging vind van mijn vermoeden dat ik wel naar mijn huisarts durf omdat ik me dan wat zekerder van mijn zaak voel!

Sorrie dat dit zo raar overkomt...je zou bijna denken dat ik zou willen dat ik een dergelijke aandoening heb maar dat is niet zo.... ik wil alleen dat mijn huisarts er alles aan doet om uit te sluiten dat ik een dergelijk iets heb...en dat doet ie tot nu toe niet echt naar mijn gevoel!

Bedankt voor hetg nemen van de tijd om dit even door te lezen!... ik hoop op wat advies!

Doegie! Vriendelijke groetjes... Pascal Enrico Visser!

Gast

Re:Keel/slokdarm kanker

Berichtdoor Gast » Za 04 Mei 2002 20:28

beste pascal,

ik wil je niets aanpraten of je bang maken, maar ik zal je mijn verhaal vertellen.
Ik ben in mei 2000 naar een vervangend huisarts gegaan omdat er een verdikking in mijn hals zat aan de linkerkant, die zei dat er naar gekeken moest worden maar dat ik dat bij mijn eigen huisarts moest regelen, nou die kwam aan met keelpijn, verkoudheid, keelontsteking, niet zoveel aan denken en voelen en mogelijk een borderliner. na anderhalf jaar werd ik eindelijk door gestuurd naar het bernhoven ziekenhuis in Oss daar werd door de internist geregeld dat een KNO-arts in mijn keel moest kijken en daarna door een chirurg een stuk lymfeklier moest worden verwijderd om tekijken of het kanker is, na 10 dagen kreeg ik te horen dat de KNO-arts niets gezien had en de chirurg in plaats van een lymfeklier een speekselklier had verwijderd, hierna zonder ook maar enig uitsluitsel omtrent mijn ziekte, alleen maar het gegeven dat de internist dacht aan de ziekte van hodgkin (lymfeklierkanker) werd ik doorgestuurd naar het AMC, daar ben ik na7 weken nogmaals geopereerd en toen kwam de verassing ik heb een plavieselcelcarcinoom in het KNO-gebied, toen ben ik doorverwezen naar een kno-arts in het AMC en die zag met alleen gebruik van een spatel de tumor al zitten op de tongbasis na controle met een scoop bleek die zich te bevinden op de tongbasis en de strotteklep, ongeveer met een grootte van 4 cm en dit had een andere kno-arts nauwelijks 2 1\2 maand daarvoor niet gezien ????? nu ben ik doorverwezen naar het AVL en daar heb ik inmiddels te horen gekregen dat ik chemo en bestraling ga krijgen (experimenteel) enkele maanden geleden had mijn tong en strottehoofd nog verwijderd moeten worden.
zo zie je maar het zijn niet alleen de politici die niet te vertrouwen zijn.
Ik wens je alle goeds en hoop dat je wat hebt aan mijn verhaal en je moet maar denken beter een zeikert dan een kankerpatient.

groetjes peter, ;)

vonne
Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: Ma 18 Nov 2002 22:06
Locatie: Barendrecht

Berichtdoor vonne » Di 19 Nov 2002 07:50

beste pascal
Ik weet exact hoe je jevoelt, :(
Mijn moeder heeft het zelfde probleem, alleen is wel serieus genomen, de huisarts heeft haar eerst een kuur voor geschreven omdat ze last had van keelpijn en heesheid. na 4 maanden is ze eindelijk terug gegaan, met dezelfde klachten. Toen moest ze naar een KNO arts, die kon het niet goed zien en stuurde haar naar een andere KNO arts en deze heeft ook het zelfde opnderzoek gedaan.
Mijn moeder is nogal hard, en vroeg op de man af of het keelkanker was, het antwoord was gewoon: ik denk het wel.
Nu moet ze vandaag naar de eerste arts terug, (en dat allemaal binnen 5 dagen) en hoort ze wanneer ze een biopsie gaan doen.
Er is al bekend dat haar stemband de linker niet meer werkt, en dat ze allemaal vlekken op haar andere heeft.
Ik snap dus helemaal hoe je je voelt, en wens je ook veel sterkte en succes!
vonne

the weakest link
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Za 21 Dec 2002 23:10
Locatie: Oudenaarde
Contact:

Berichtdoor the weakest link » Za 21 Dec 2002 23:18

Heyzzzz

Normaal dat je je zorgen maakt, dat zou ik ook doen denk ik. Net als bovenstaande mensen denk ik inderdaad dat je beter een tweede opinie vraagt want dit kan eventueel inderdaad op slokdarmkanker wijzen, bij mijn opa waren dit toch de eerste verschijnselen. Maak ja niet onodig ongerust, mr leg uit aan je arts wat je denkt en zeg dat je je geïnformaard hebt, want zij doen veel te snel iets af als "zuiver psychisch" 'k wens je alvast veel courage :)
Gisteren heb ik het bericht gekregen dat mij opa slokdarmkanker heeft. Hij begint met een chemokuur (20 beurten) nog vòòr nieuwjaar. Ik wil echt weten wat hem te wachten staat want ik wil hem zoveel mogelijk steunen vandaar...

melissa

ik ook gehad!!

Berichtdoor melissa » Vr 03 Jan 2003 23:38

hoi ik heb dat gevoel van een brok in je keel gehad.
maar het ging naar een aantal maanden over ik dag ook van oh je,maar het bleek stress tewezen,daar kan je het ook van krijgen ik weet dus niet of je stress heb ofzo maar ik ben er nu vanaf..

groetjes ,melissa

Gast

Berichtdoor Gast » Di 07 Jan 2003 12:41

beste pascal,

ik heb je verhaal gelezen en dacht daarbij ook aan een "globusgevoel" de term die in de logopedie gebruikt wordt voor een brok in je keel.. dit kan veroorzaakt worden door emotionele stress (als je huilt krijg je dat gevoel ook). In je bericht stond niets over KNO gegevens (keel neus en oorarst) het kan ook zijn dat je een afwijking hebt op je stembanden (dit kan ook goedaardig zijn en makkelijk te verhelpen door logopedie..) ik weet niet of het inmiddels al beter gaat (en of je nog weleens naar de reacties kijkt...) maar als je er nog steeds last van hebt vraag eens een verwijzing naar de KNO arts.. of een logopedist.. Probeer in ieder geval niet te veel te "stressen" want dat kan het gevoel alleen maar verergeren (als het alleen een globusgevoel is zonder verdere lichamelijke oorzaken..) succes ermee!!!

Paul Driebergen

slokdarmkanker

Berichtdoor Paul Driebergen » Do 16 Jan 2003 01:37

Hallo allemaal,

Een van mijn beste vrienden heeft vorige week gehoord dat hij slokdarmkanker heeft, zelf ben ik nagenoeg een leek op dit vlak maar weet wel dat dit een serieuze zaak is. Hij heeft al een operatie gehad afgelopen zaterdag maar die is voortijdig afgebroken omdat hij uitzaaingen in zijn buikwand heeft. Daarnaast heeft men geconcludeerd dat het gezwel ook om zijn aorta en in zijn maag zit. Het advies van de specialist zal waarschijnlijk binnenkort zijn dat hij een chemokuur moet krijgen, eind januari heeft hij een afspraak voor een gesprek. Kan iemand mij vertellen of dit de normale procedure is en of er nog meer mogelijkheden zijn wellicht ook in het buitenland. Ook verwijzingen naar andere links zijn welkom


Alvast bedankt

m.v.g.

Paul Driebergen
pauldriebergen@12move.nl


Terug naar “Vraag en antwoord”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 1 gast