cytotron rfqmr

alfred1305
Lid
Berichten: 17
Lid geworden op: Wo 26 Aug 2009 21:41

cytotron rfqmr

Berichtdoor alfred1305 » Wo 26 Aug 2009 21:46

Voor mijn vader zoek ik het net af over cytotron behandeling bij pancreaskanker. Deze nieuwe behandeling wordt sinds kort aangeboden in Nederland, maar wordt volgens mij nog niet vergoed. Ik heb ondertussen al uitgevonden dat de cytotron behandeling wordt aangeboden door de kliniek quress in Leiden. Ik wil graag weten of iemand al ervaring met deze behandeling heeft. Alfred1305, Leiden

stoffeltje
Lid
Berichten: 1370
Lid geworden op: Za 17 Feb 2007 23:24
Locatie: bennebroek

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor stoffeltje » Wo 26 Aug 2009 22:04

hoi alfred,
wat schrikken als je dat hoort,en het is net een moeilijke plaats.
heb je het al bij de arts naar voren gebracht,die cytotron.
het is in nederland nog erg onbekend.
het zoeken op internet is erg herkenbaar,maar pas op met wat je vindt.
zelf was ik voor mijn broer ook op internet gaan zoeken.
er zijn veel twijfel achtigen middelen in de handel.
mijn broer had med. uit china die direct weer uit de handel gingen.
het zoeken en alles aangrijpen is heel herkenbaar.
bespreek het goed met de oncoloog,bij hem zou het dan ook bekend zijn als het een betrouwbaar middel of chemo is.
heb hier dus geen ervaring mee.
hoop voor je dat hier mensen zijn die dit middel kennen.
sterkte stoffeltje

alfred1305
Lid
Berichten: 17
Lid geworden op: Wo 26 Aug 2009 21:41

cytotron rfqmr

Berichtdoor alfred1305 » Wo 26 Aug 2009 22:32

Stoffeltje,
Dank je wel. De oncoloog werkt gelukkig goed mee. Hij wijst het niet bij voorbaat af, vooral ook omdat hij geen behandelingen meer heeft, behalve palliatief.
Dank je wel voor je tip voorzichtig te zijn, zoals de ervaringen van je broer. Ik kijk naar de cytotron omdat het Europees gekeurd is, het zou dus goed moeten zijn. Toch wil ik wat ervaringen van mensen. Wellicht dat iemand anders er al ervaring mee heeft. Dank voor je reactie.
Alfred

zonneschijn
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Vr 28 Aug 2009 11:44

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor zonneschijn » Vr 28 Aug 2009 12:09

Alfred,

moeilijk zo'n zoektocht. Zelf hebben we dezelfde zoektocht meegemaakt. En daarna gewacht om de behandeling te kunnen krijgen. Mijn oom heeft de cytotron behandeling ondergaan voor prostaatkanker. Hij is er tevreden over. Gisteren kwamen de resultaten van de nacontrole: de PSA is ver naar beneden, naar 10 !!!, en de tumor is niet meer zichtbaar op de MRI. We hebben echt een vreugdedansje gemaakt.

Ik ben enkele keren met hem meegegaan voor de behandeling. De behandeling duurde 28 dagen, iedere dag een uur. Dat was best wel wennen. Gelukkig doet de behandeling geen pijn, hoefde hij niet onder narcose en had hij geen last van bijwerkingen. Eigenlijk is de behandeling een beetje saai. Maar het was gezellig en goed om er samen naartoe te gaan.

Met de verzekeringmaatschappij loopt een correspondentie. Ik hoop dat de verzekering over de brug komt. Andere behandelingen die zondermeer door de verzekering vergoed worden zijn vaak duurder dan de cytotron, dus ik vind dat ze gewoon mijn oom de kosten terug moeten betalen. Ondertussen is het belangrijkste dat het ernaar uitziet dat het goed heeft geholpen. Over 3 maanden gaat hij weer op controle, in Leiden.

Ik weet niet of cytotron ook voor alvleeskanker werkt. Ik denk dat je vader dat met zijn oncoloog en de cytotron-arts moet overleggen. Laat hen anders direct overleg voeren, zodat je vader wel steun heeft van de behandelende oncoloog. Bij mijn oom was er eerst scepsis, maar met de resultaten is er nu toch wel interesse gewekt. Als de oncoloog van je vader er open voor staat, is dat alleen maar meegenomen. Nogmaals, of het ook bij alvleeskanker werkt, dat weet ik niet.

Ik wens jou en je vader het allerbeste in deze zware periode,
Zonneschijn

Marer
Lid
Berichten: 42
Lid geworden op: Zo 01 Jun 2008 19:21

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor Marer » Za 29 Aug 2009 16:21

De site van de kliniek Quress eens bekeken. Daarop wordt alleen vermeld dat er ongeveer 45 terminale kankerpatiënten behandeld zijn, waarvan vermeld wordt dat de prognose betr. tijd van overlijden iets beter kan zijn. Geen enkele scan te vinden van een patiënt van voor en na de behandeling. Tot nu toe alleen op muizen getest en beperkte summiere onderzoeken gepubliceerd.
De prijs van een behandeling wordt niet vermeld en eerst maar eens betalen, daarna kan je met de zorgverzekeraar aan de slag.
Als dit apparaat inderdaad zou werken zouden de gespecialiseerde kankerziekenhuizen in Nederland het direct geplaatst hebben en de zorgverzekeringen zouden maar wat graag de "goedkope" behandelingen vergoeden. Laat staan dat de "ontdekker" van dit apparaat al lang de Nobelprijs had gekregen.

In India waar dit apparaat vandaan komt wordt er ook voor gewaarschuwd.

http://nirmukta.com/2009/08/20/in-the-n ... ng-cancer/
In the Name of Curing Cancer

Quote: "Therefore it is very clear from these facts, provided by the company itself, that the RFQMR technology has no scientific basis whatsoever for treating cancer or any human ailment."

Marer
Lid
Berichten: 42
Lid geworden op: Zo 01 Jun 2008 19:21

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor Marer » Za 29 Aug 2009 19:13

Natuurlijk helpt die kliniek je verder. Maar betrouwbaar? Waarom wordt er geloof aan gehecht als er totaal geen goede onderzoeken gepubliceerd zijn?
Baat het niet schaadt het niet? Als je als uitbehandelde kankerpatiënt met de rug tegen de muur staat is het dan maar geoorloofd van alles aan te bieden?
Gaat er bij niemand een belletje rinkelen als dat apparaat gebruikt wordt bij reuma en dan cellen activeert en bij kanker om cellen te laten verdwijnen? Hoe maakt een magnetisch veld verschil tussen "goede" en "kwade" cellen?
Er is weer iemand met de uitvinderitis bezig geweest, waarschijnlijk aangestuurd door een "hogere macht". Geen enkel tastbaar bewijs, 45 regulier uitbehandelde patiënten, die volgens de site langer dan de prognose leven. Maar dat is al veel langer een gegeven. De ene kankerpatiënt leeft langer dan de prognose en de andere korter. Tenslotte is het een prognose.
Als het inderdaad zo'n prachtig apparaat is dan zou het allang wereldnieuws zijn. De wetenschap zou zich erop storten.
Maar helaas luilekkerland voor de uitbehandelde kankerpatiënt bestaat niet, wel vaak een portemonnee, die charlatans graag geleegd zien.
De uitbehandelde kankerpatiënt als proefkonijn, een gelikte website zonder enig bewijs.
Te mooi om waar te zijn? Inderdaad te mooi. Het is kwakkerij.

alfred1305
Lid
Berichten: 17
Lid geworden op: Wo 26 Aug 2009 21:41

cytotron rfqmr

Berichtdoor alfred1305 » Zo 30 Aug 2009 02:05

Marer,

Ik ben gewoon op zoek naar mensen die ervaring met de cytotron hebben. Vooral pancreaskanker. Vanwege mijn vader.

Ik ben geinteresseerd in de cytotron omdat de onderbouwing van de werking goed is. Geen hogere machten en zo waar je het over hebt. Ik weet niet hoeveel je zelf van de natuurkunde weet, maar volgens de uitleg werkt het met lage frequenties in het magnetisch spectrum. Dat is anders dan magnetische velden waar jij het over hebt. En het verklaart in combinatie met de overige uitleg ook het verschil bij kanker en bij artrose.

Ergo, verschillende ervaringen, publicaties en uitleg over de werking heb ik al goed gelezen. Maar ik wil concrete ervaringen van mensen, dat is toch altijd het beste.

Helaas begin je wild in het rond te slaan, met verdachtmakingen en al. Je slaat hierin helemaal door. En daar heb ik nu niets aan. Wat ik zoek zijn mensen die ervaring hebben met cytotron, zodat het geen tweede, of -tigste hand verhaal is.
En dus ook geen ongefundeerd betichten van wat dan ook. Als je ervaringen hebt met cytotron, dan ben ik daar natuurlijk wel heel benieuwd naar.

Natuurlijk kijk is naast cytotron ook naar andere mogelijkheden. Voor pancreaskanker is er echter zo goed als niets. En wat er is heeft verschrikkelijke bijwerkingen. Het lijkt nu net of je me verwijt dat ik zoek naar nieuwe technologien die mogelijk wel nog palliatief iets kunnen betekenen, zonder mij vader het beetje welzijn dat hem mogelijk nog rest bij voorbaat te ontnemen vanwege de bijwerkingen van medicatie. Het lijkt me vanzelfsprekend een recht dat ik met mijn vader zelf die keuze mag maken. Ik hoop dat ons dat ook gunt.

Alfred 1305

alfred1305
Lid
Berichten: 17
Lid geworden op: Wo 26 Aug 2009 21:41

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor alfred1305 » Zo 30 Aug 2009 02:09

Maret,

dank je wel voor je openhartigheid. Kun je mij laten weten op welke gronden de verzekeringsmaatschappij niet afwijzend stond tegenover de behandeling (en de vergoeding daarvoor naar ik aannneem) ? Zelf ben ik aanvullend verzekerd bij Anderzorg.

alfred1305

Marer
Lid
Berichten: 42
Lid geworden op: Zo 01 Jun 2008 19:21

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor Marer » Zo 30 Aug 2009 10:15

Beste Alfred,
Het is geen kwestie van "gunnen". En ik sla ook niet in het wilde om mij heen. Als kankerpatiënt ben ik en vele anderen al heel wat keren op het verkeerde been gezet. Wat ik bezwaarlijk vind is dat de kankerpatiënt in het grote donkere "kankerbos" gewoon vogelvrij is verklaard. Luilekkerland wordt aangeboden om te "genezen" en dan wel genezen zonder bijwerkingen en schade aan het lichaam. Maar luilekkerlandkoekjes worden voor de kankerpatiënt nog steeds niet gebakken.
Als familielid van een kankerpatiënt sta je hulpeloos aan de zijlijn en je wilt wat doen, dat begrijp ik. Maar velen schieten door in hun zoektocht en vergeten de geestelijke ondersteuning in de laatste fase van het samen zijn. De kwaliteit van leven gaat er ook op vooruit om er echt voor elkaar te zijn.
Er worden meer dan 1000 onbewezen "behandelingen" in het alternatieve circuit aangeboden, die stand-allone kanker zouden genezen en zodra er maar gewezen wordt op die aanbieding van rare, niet wetenschappelijk bewezen apparaten aan de uitbehandelde kankerpatiënt wordt er direct hard teruggeslagen en meestal door aanhangers van kwakkerij. De waarheid wordt als kwalijk ervaren.
Testemonials zeggen niets over de werking van een apparaat. Ieder ervaart die anders en zal het naar eigen inzicht benoemen. De aanbevelingen betr. de cytotron worden bepaald niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs.
Met de verwijzing naar een hogere macht bedoelde ik dat velen (kwakzalvers) zich geroepen voelen hun uitvinderitis daar aan toe te schrijven, het versterkt tenslotte hun ego.
Op de site van IOCOB (objective site voor complementaire en alternatieve geneeskunde) wordt ook duidelijk gewaarschuwd tegen apparaten waarvan beweerd wordt dat zij kanker genezen. Misschien kan je daar eens vragen wat hun bevindingen zijn.
Ik wens jou, je vader en familie heel veel sterkte in het kankerproces. Verlies elkaar niet geestelijk door het zoeken naar luilekkerland voor de kankerpatiënt, die bestaat niet.

Marer
Lid
Berichten: 42
Lid geworden op: Zo 01 Jun 2008 19:21

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor Marer » Ma 31 Aug 2009 22:53

"Quress pretendeert niet kanker met de Cytotron te kunnen genezen. Het wetenschappelijk onderzoek naar deze behandelmethode is daarvoor nog niet ver genoeg gevorderd. De effecten van kanker zoals pijn en ziek voelen worden met de Cytotron wel effectief bestreden, terwijl ook de tumorgroei wordt vertraagd of gestopt. Belangrijk is ook dat er geen nare bijwerkingen zijn."

Hoera, de argeloze "uitbehandelde" kankerpatiënt als proefkonijn. De wortel (de cytotron) bengelt voor de neus.
Luilekkerland, pijn en ziek voelen? Weg en beslist geen bijwerkingen.
De uitvinder verdient eigenlijk direct de Nobelprijs. Tenminste zodra er genoeg mensen in het apparaat gestopt zijn en er genoeg is verdient, dan volgen er misschien nog eens wat scans van voor en na de behandeling (geen testemonials) en wat wetenschappelijk bewijs zoals b.v. wat publicaties in Pubmed.
Waarom moet er toch altijd vermeld worden dat een (kwakzalvers) behandeling zo veel goedkoper is dan een wetenschappelijk bewezen? Wordt die behandeling daar ook betrouwbaarder van?
Ik wacht met smart op het bewijs dat een magnetisch veld verschil maakt tussen goede en slechte cellen. En dat slechte cellen (kanker) vetraagd of gestopt worden en het bewijs dat bij reuma met gebruik van datzelfde magnetische veld goede cellen geactiveerd worden.
Wat een uitvinding zou dat zijn. Wat mij betreft twee Nobelprijzen waard!

alfred1305
Lid
Berichten: 17
Lid geworden op: Wo 26 Aug 2009 21:41

cytotron rfqmr

Berichtdoor alfred1305 » Di 01 Sep 2009 16:49

Maret,

Dank voor je reactie. Ik weet nog niet wat een 'parate commissie' precies is, maar dat zoek ik wel uit.

Natuurlijk laat ik het er niet bij zitten voor mijn vader. Het is een moeilijke periode. Veel emotie. Maar vreemd genoeg net nu ook veel goede dingen samen.

Zodra de second opinion de eerste bevestigd nemen we ons besluit over of we nog een behandeling ingaan, en welke. Ik wil dan ook weten wat de kansen nu echt zijn met de behandelingen die ze in het ziekenhuis voorstelde. Daarna bel ik denk ik met de mensen van de cytotron. Met de feiten in de hand neemt mijn vader dan een besluit. Zijn besluit, nadat artsen en andere zorgverleners hebben geadviseerd. Het is het leven van mijn vader, en niet van iemand anders.

Ik hoop dat het na de behandelingen die je hebt gehad goed met je gaat. Heel veel dank in ieder geval voor je constructieve bijdrage. Ik heb dit als zeer bemoedigend ervaren.

Alfred1305

Marer
Lid
Berichten: 42
Lid geworden op: Zo 01 Jun 2008 19:21

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor Marer » Di 01 Sep 2009 19:43

"Met de feiten in de hand neemt mijn vader dan een besluit. Zijn besluit, nadat artsen en andere zorgverleners hebben geadviseerd. Het is het leven van mijn vader, en niet van iemand anders."

Ik hoop echt dat je daar ten volle van bewust bent. Maar ik heb erg mijn twijfels. Je bedoelt het natuurlijk goed, dat is nu eenmaal de actie tussen vader en kind. Ik ondervond en ondervind hetzelfde als moeder tussen mijn kinderen. De adviezen zijn goed bedoeld. Maar de keuze van vrijlaten is gemakkelijke gezegd dan gedaan.
En de feiten die jij jouw vader in handen geeft zijn de feiten en sprookjes van kwakzalvers in ieder geval betr. de cytotron.


"Heel veel dank in ieder geval voor je constructieve bijdrage. Ik heb dit als zeer bemoedigend ervaren."
Natuurlijk ervaar je die bijdrage van Maret als bemoedigend, wie wil er nou niet in Luilekkerland van de kankerpatiënt geloven? Alleen heeft Maret ook geen enkele ervaring met die kwakzalverij, behalve van "horen zeggen" en denken dat het betrouwbaar is. Maar wie schiet daar iets mee op? Ja, de behandelaars met dat kwakzalvers apparaat.

Van harte aanbevolen om eens goed te lezen:

http://www.nrc.nl/wetenschap/article234 ... ionaliteit.
Piet Borst
De hang van mensen naar irrationaliteit en mystiek blijft wonderlijk. Dat Neanderthalers daar troost en steun aan ontleenden kan ik mij voorstellen, maar in onze maatschappij is het toch handiger om je verstand te gebruiken. De ratio heeft echter een slechte pers.

(Piet Borst (Amsterdam, 5 juli 1934) is een Nederlands biochemicus en moleculair bioloog, columnist en kankeronderzoeker. Hij is emeritus hoogleraar klinische biochemie aan de Universiteit van Amsterdam en emeritus wetenschappelijk directeur van het Nederlands Kanker Instituut (NKI) en Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.)

Ik wens jullie sterkte om daadwerkelijk het kaf van het koren te scheiden.

metverlof
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: Wo 02 Sep 2009 21:22

cytotron rfqmr

Berichtdoor metverlof » Do 03 Sep 2009 22:33

Hallo luitjes,

Ik was de cytotrontherapie al op internet tegengekomen. Had nooit gedacht dat er al een hele discussie over is, complimentjes dus voor dit forum.

Alfred, ik wens je heel veel succes en sterkte. Laat je niet van de wijs brengen door mensen die schermen met wetenschappelijk hier en daar en dat. Mijn oncoloog heb ik gevraagd toen de chemo werd voorgeschreven wat de kans op succes daarmee nu eigenlijk was. Ik kreeg geen concreet antwoord. Ik ben nu dus zelf op zoek gegaan, want aan chemo zitten een hoop bijwerkingen. Dan wil ik wel weten hoeveel kans er is dat ik er ook echt beter van wordt. Volgende week heb ik een second opinion. Wellicht dat er dan openheid over komt. Maar als het tegenvalt, dan kijk ik graag naar andere mogelijkheden.

Aldus Alfred, als je meer te weten komt over de cytotron, plaats dan svp een berichtje, ik ben er ook benieuwd maar.

Groetjes,
MetVerlof

alfred1305
Lid
Berichten: 17
Lid geworden op: Wo 26 Aug 2009 21:41

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor alfred1305 » Do 10 Sep 2009 23:43

Beste forum bezoekers,

Na de second opinion is de conclusie dat er geen traditionele behandelingen meer voor mijn vader zijn. Van de nieuwe behandelingen komt de cytotron het best naar voren. De oncoloog heeft met de artsen van het centrum gesproken, en steunt ons in het besluit de behandeling in te gaan. Ik denk dat die steun ook goed is richting de verzekering. Ik hoop dat de verzekering vlot besluit, want mijn vader heeft niet lang meer volgens de prognoses. Ik heb een afspraak gemaakt met het quress cytotron centrum in leiden. Ik houd jullie op de hoogte.

Veel dank voor jullie steun.
Alfred1305

stoffeltje
Lid
Berichten: 1370
Lid geworden op: Za 17 Feb 2007 23:24
Locatie: bennebroek

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor stoffeltje » Vr 11 Sep 2009 00:32

alfred vreselijk veel sterkte,
wees er vooral voor je vader.
liefs stoffel

marsi
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: Wo 23 Sep 2009 16:31

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor marsi » Wo 23 Sep 2009 16:46

Beste Alfred,

Ook mijn moeder overweegt een dergelijke behandeling. Intake bij Quress staat gepland. Ik zou graag vernemen wat je ervaringen tot nu toe zijn. Ik hoop van je te horen. Heel veel sterkte met je vader!!

Groeten Marsi

r.vandevijver
Lid
Berichten: 10
Lid geworden op: Vr 23 Jan 2009 09:01

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor r.vandevijver » Vr 25 Sep 2009 19:47

Ik zou wel heel graag willen weten op welke gronden de verkeraar dit gaat vergoeden. Ik ben ook benieuwd naar de kosten.

Er is geen enkele wetenschappelijke onderbouwing voor de werking van dit apparaat. Er is geen behoorlijk onderzoek gedaan en het is zeer de vraag of het apparaat überhaupt iets doet, behalve een placebo-effect genereren. De onderliggende theorie is verdacht, alles met 'quantum' in de naam kan beschouwd worden als een signaal dat duidt op kwakzalverij.

Ik zou er absoluut niet op rekenen dat de verzekeraar gaat vergoeden.

Informeer goed naar de kosten. Ook al ben je kankerpatiënt, dan hoef je je nog geen poot uit te laten draaien. Er zijn wel leukere dingen die je met je geld kunt doen.

alfred1305
Lid
Berichten: 17
Lid geworden op: Wo 26 Aug 2009 21:41

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor alfred1305 » Vr 25 Sep 2009 23:34

Beste Marsi,

Ik ben de verzekeringsvraag behoorlijk ingedoken. Er zijn verschillende redenen waarom het vergoed hoort te worden. Belangrijk is de verwijzing van de behandelende oncoloog.
De verzekering wil het onder de aanvullende verzekering laten plaatsen, maar volgens de rechtsbijstand verzekering is dat niet van toepassing. Wegens de certificering van de machine hoort het volgens Europees recht onder de basisverzekering te worden vergoed. Want met officeel gecontroleerd onderzoek is de werking van de behandeling vastgesteld, en de verwijzing van de oncoloog indiceert de medische noodzaak. Voor wel of niet vergoeding door de verzekering geldt geen voorwaarde van publicatieplicht van het onderzoek.

Mijn vader is helaas de therapie nog niet begonnen. Na de laatste chemo ging het erg slecht met hem en steeds slechter, waardoor hij geen puf had nu de behandeling in te gaan. De chemo is toch veel verwoestender dan aan mijn vader was verteld. De tussenliggende tijd gebruik ik voor uitzoeken van de verzekering, en om tijd met mijn vader door te brengen.

Ik hoop van harte dat hij binnenkort wel fit genoeg is iedere dag naar Leiden te gaan. Ik ben wel alvast naar het centrum gegaan. En ik heb in de wachtkamer familie van patienten gesproken. Zij waren zeer tevreden. En hun oncologen ook zeiden ze. Nu maar hopen dat het voor mijn vader niet te laat is, en hij nog onder de cytotron kan.

Als Zonneschijn het forum nog 'ns bezoekt, dan ben ik benieuwd of zij al meer weet over de verzekering.

Alfred1305

Marer
Lid
Berichten: 42
Lid geworden op: Zo 01 Jun 2008 19:21

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor Marer » Di 29 Sep 2009 15:33

@Rvandevijver:
Ik zou wel heel graag willen weten op welke gronden de verzekeraar dit gaat vergoeden. Ik ben ook benieuwd naar de kosten.

Prijsindicatie:
13.000 euro voor 28 behandelingen

Vandaag kwam ik op de site van Skepp-België.
http://skepp.be/apparatuur/cytotron

Er bestaat dus geen enkele wettelijke basis waarop de onbewezen behandeling vergoedt zou moeten worden.

[noot moderator: enkele regels uit dit bericht zijn verwijderd, omdat de zoveelste herhaling van het standpunt betrof.]

r.vandevijver
Lid
Berichten: 10
Lid geworden op: Vr 23 Jan 2009 09:01

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor r.vandevijver » Wo 30 Sep 2009 00:01

De machine zou gecertificeerd zijn en daarom zou de verzekering gaan vergoeden..? Dat lijkt me onwaarschijnlijk.

Certificering heeft doorgaans te maken met gebruikersveiligheid en duurzaamheid van het apparaat. Het is geen wetenschappelijk bewijs voor genezende werking. Daarvoor moet er toch eerst goed wetenschappelijk onderzoek gedaan worden en daarvan is hier geen sprake.

station
Lid
Berichten: 5
Lid geworden op: Za 26 Sep 2009 14:52

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor station » Wo 30 Sep 2009 01:12

Ha beste mensen,

Ik zie een hele discussie over de certificering van therapeutische hulpmiddelen. Misleidend vind ik in die discussie de aangehaalde stelling van skepp Belgie. Je zou van artsen die aan zo'n organisatie verbonden zijn verwachten dat zij op de hoogte zijn van de CE richtlijn voor therapeutische hulpmiddelen. Het is dus niet zo, zoals skepp België en de geachte forumdeelnemer Marer stelt. Hoe is het dan wel?

Medische apparatuur moet in Europa CE2A gemarkeerd worden. Zonder deze markering mag deze apparatuur niet worden gebruikt, en mag er ook geen medisch claim op worden gelegd. CE2A is geen zelfcertificering (zoals skepp België dus onterecht stelt), maar mag alleen worden toegekend door een door de EU speciaal daartoe aangewezen instantie. Deze instantie controleert de apparatuur daarbij op de veiligheid, en op de werking. Onderdeel van het onderzoek is de evaluatie van onderzoek.

Dat een apparaat als de cytotron een CE2A markering heeft wil dus zeggen dat de cytotron bewezen veilig en bewezen effectief is. En dat dit is gecontroleerd door een onafhankelijke en internationaal erkende organisatie. Van de site van Quress blijkt dat de Cytotron daaraan dus voldoet.

Zover de correctie van onjuistheden.

Blijft mijn vraag: waarom wordt de behandeling dan niet vergoed door de verzekering? Ik heb mijn verzekering daarover gebeld, en zij zeiden: " we bekijken altijd een jaar of twee hoe een therapie werkt voordat we gaan vergoeden ". Van pure verbazing ben ik vergeten door te vragen. Wat een onzin eigenlijk. We hebben Europese regelgeving. Conform die regelgeving wordt gecontroleerd en vastgesteld dat een behandeling veilig is, en dat de behandeling effectief is. En daarna gaan de Nederlandse zorgverzekeringen nog 'ns twee jaar zitten wachten voordat ze gaan vergoeden. Onbegrijpelijk. Alsof het geaccepteerd zou worden als ik bij de volgende premieverhoging van de zorgverzekeringen 'ns twee jaar kijken of dat de vergoedingen wel kloppen.

Zo werkt het toch niet beste mensen?!?!? Ik hoop dus dat iedereen bij zijn/haar zorgverzekering goed aanklopt en vergoeding eist. Gewoon, omdat we als patienten recht hebben op de beste therapie, en het recht om zelf de therapie te kiezen die ons past. Zeker wanneer die therapie officieel erkend veilig en effectief is. En zeker als die therapie (circa 13.000 euro) ook nog veel goedkoper is dat andere therapieën zoals de meeste chemokuren (wat ook nog functieuitval en andere bijwerkingen heeft.) We moeten als patiënten in onze keuze (en in de behandeling van de kanker) niet belemmerd worden door afwachtende zorgverzekeraars. Als kankerpatiënten hebben we de tijd niet om te wachten.

Groetjes, Station

Marer
Lid
Berichten: 42
Lid geworden op: Zo 01 Jun 2008 19:21

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor Marer » Wo 30 Sep 2009 12:07

@Station: U schrijft ook iets bezijdende waarheid. De certificering houdt in dat het apparaat veilig is. Er is geen enkele wetenschappelijke onderbouwing betr. de werkzaamheid en dat is voor de klasse IIa niet nodig. Het wetenschappelijk bewijs dus. Er is alleen vastgesteld dat het APPARAAT veilig is.
Op de site van Quress wordt gelukkig ook geschreven dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat het werkt, kanker (misschien) niet geneest.
Verder baart het ook zorgen dat er geen chemo aangeraden wordt als je bij Quress aanklopt.
En in Nederland mag iedere patiënt kiezen welke BEHANDELING bij hem/haar past, die vrijheid is er gelukkig. Maar om nou alles te vergoeden wat (nog) niet bewezen is?
Aanvullende verzekeringen vergoeden soms ook accupunctur of homeopatische middelen. Thans bewezen niet effectief te zijn. Misschien moet het dan maar in een aanvullende verzekering. Kunnen de mensen die tenminste weglaten als er behandelingen vergoed worden die geen effectieve of onbewezen behandelingen zijn.

station
Lid
Berichten: 5
Lid geworden op: Za 26 Sep 2009 14:52

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor station » Do 01 Okt 2009 00:07

Ha Marer,

U zult zich echt beter moeten verdiepen in de Europese Certificering van medische apparatuur. De cytotron heeft een CE 2A markering. Bij een CE 2A markering is het apparaat onderzocht en goedgekeurd op en de veiligheid en de effectiviteit. Ergo: er is vastgesteld dat de fabrikant de medische claim mag maken. (dus: dat het apparaat doet wat de fabrikant zegt dat het doet). U.L. is het grootste certificering instituut ter wereld. Dit U.L. heeft de cytotron blijkbaar onderzocht, en daarbij dus ook het klinisch onderzoek (fase 1 en fase 2) geëvalueerd. Op basis van het klinisch onderzoek is blijkbar vastgesteld dat bij cytotron gesteld mag worden dat cytotron kan worden aangewend bij de behandeling van kanker, omdat cytotron daarbij werkt.

Dat het wetenschappelijk (in vitro en klinisch) onderzoek niet is gepubliceerd doet aan de validiteit van de claim niet af. Immers, in plaats van peer to peer heeft de controle nu in een goed gereguleerde audit omgeving plaatsgevonden, waar ook peers bij betrokken zijn. Ik merk daarbij nog op dat ook de farmaceutische industrie tal van onderzoeken niet publiceert. Dit is nog geen argumentatie geweest om daarom maar geen farmaceutische middelen te gebruiken.

U stelt dat de aanbieder in Nederland van cytotron, http://www.quress.com , op haar site voor de behandeling van kanker een zwakke claim neerlegt. Zelf vind ik dat bijzonder netjes. Kankerpatiënten zijn, zoals eerder in dit forum al genoemd, een kwetsbare groep met mensen die voor tal van dilemma staan. Borstklopperij en overdreven claims passen daar niet bij. Terughoudendheid, voorzichtigheid en goede samenspraak met alle betrokken partijen wel. Het heeft ook tijd nodig om een nieuwe therapie in te passen in de behandelplannen, in overleg te brengen met oncologen, en ondertussen toch zoveel mogelijk patiënten wel te kunnen helpen.

Wat ik uw berichten lezend niet begrijp is dat het lijkt alsof u chemotherapie voorstaat. Ik heb chemo ondergaan, en ik kan u vertellen dat ik zo’n standpunt dus echt helemaal niet begrijp. Niet als patiënt, en niet als weldenkend academicus. Als patiënt heb ik aan de lijve mogen ondervinden dat chemo enorme bijwerkingen heeft. En dat de beoogde werking – bij mij – zeer teleurstellend was. Als academicus verbaas ik mij erover dat zoveel onderzoek uitwijst dat chemo slechts zeer beperkte curatieve werking heeft, en dat het toch – en ondanks de enorme welzijnsvermindering die het veroorzaakt – zo eenvoudig en ruimschoots wordt voorgeschreven en toegediend.

Overigens, ik ben dus niet tegen chemotherapie. Er zou alleen een toepassing moeten komen, waarbij de bijwerkingen afnemen, en de effectiviteit toeneemt. Daar zal vast hard aan gewerkt worden, ondertussen moeten we onze ogen niet sluiten voor nieuwe ontwikkelingen. Nieuwe ontwikkelingen die in plaats van of samen met chemotherapie toegepast kunnen worden.

Met betrekking tot de verzekering van alleen BEWEZEN behandelingen wijs ik u nog op de volgende praktijk bij vergoedingen. Kankerpatiënten bij wie de standaard behandelingen niet het beoogde resultaat hebben bewerkstelligd wordt als last resort experimentele therapieën aangeboden. Deze experimenten zijn vrijwel allemaal op basis van cytostatica, bijna per definitie met grote risico’s van bijwerkingen. Eveneens per definitie zijn deze therapieën niet bewezen. Toch vergoeden de zorgverzekeraars deze (zeer kostbare) behandelingen ruimhartig, op ethische en op algemene gronden. Laten we wel zijn: menige experimentele therapie heeft als enig oogmerk de aanvaardbare dosis vast te stellen. Kort gezegd: hoeveel van deze chemo cocktail kunnen we toepassen zonder dat de bijwerkingen ten gevolge van de toegediende vergiftiging te groot worden. Hierbij wordt de effectiviteit dus niet eens gemeten c.q. is effectiviteit niet eens een primair behandeldoel.

Het zal u duidelijk zijn. Als patiënt, en als mens, kies ik in zo’n geval voor de cytotron. Waarvan wel de effectiviteit bewezen is (al is dat bewijs volgens u mager), en waar geen vergaande bijwerkingen mee gepaard gaan. Het zou normaal zijn als de zorgverzekeraars zo’n non toxische therapie ook gewoon zouden vergoeden. Ook al is de cytotron geen farmaceutisch middel, het werkt blijkbaar wel.

Groetjes, Station

Marer
Lid
Berichten: 42
Lid geworden op: Zo 01 Jun 2008 19:21

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor Marer » Do 01 Okt 2009 20:07

"Het werkt "BLIJKBAAR" wel. Dat blijkbaar is dus niet bewezen. Vooralsnog veel geschreeuw en weinig wol. Geen enkele wetenschappelijke onderbouwing van dit apparaat. Klasse IIA gaat over de veiligheid van b.v. medische artikelen. Wij willen graag dat een injectiespuit veilig is en gewoon kan injecteren en b.v. narcose apparatuur, veilig in gebruik is om iemand onder narcose te brengen. De cytotron is goedgekeurd omdat hij doet wat hij moet doen, geen schade berokkenen aan iemand die erin ligt.
En gelukkig bezondigt Quress zich er ook niet aan om te zeggen dat het apparaat geneest. Het is NIET bewezen dat dit apparaat ook maar iets doet, behalve misschien een placebo-effect genereren.
Veel apparaten van b.v de grootste kwakzalver mevr. Hulda Clark zijn ook geclaimd veilig en de apparaten van kwakzalver Rife en nog een paar van die "doktoren" die leden/lijden aan uitvinderitus zijn "veilig". Zo veilig omdat die dingen gewoon niet werken.
Als kankerpatiënte vind ik chemo en bestraling en de (voor mij) verminkende operatie ook niet het meest prettige wat mij is overkomen. Maar tot nu toe is er niets (uit)gevonden dat kankerpatiënten pijnloos, zonder (nare) bijwerkingen en/of verminkingen geneest of uitzicht biedt op een langere tijd kwalititief beter leven. Hoe veel geld een ieder er ook voor zichzelf in wil steken of kan steken. Daarom vind ik het in en in triest dat mensen (kankerpatiënten en hun naasten) zichzelf laten gebruiken als proefkonijn tegen het betalen van een flinke som geld. Of dat wij met zijn allen nog meer premie moeten gaan betalen om niet wetenschappelijk bewezen (alternatieve) behandelingen, ontsproten aan het brein van een zichzelf belangrijk vindend egotripper, te bekostigen.
Als dit apparaat echt zo goed is als geroeptoetert wordt dan zouden er veel wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd zijn. En hij die claimt (de uitvinder) bewijst. Alleen is dat nog steeds niet gebeurd. En dit apparaat bestaat al heel wat jaren.
Luilekkerland en kanker genezen ligt mijlen ver uit elkaar.
Als dit apparaat echt zou werken zou dit allang opgepakt zijn door b.v. het A.V.L. en alle oncologen van Nederland en over de wereld. Voorpaginanieuws zoals bij elke doorbraak in kankerland.
Helaas.

station
Lid
Berichten: 5
Lid geworden op: Za 26 Sep 2009 14:52

Re: cytotron rfqmr

Berichtdoor station » Vr 02 Okt 2009 01:54

Ha Marer,

Het voorbeeld dat u noemt met betrekking tot de CE markering is geen CE2A markering als therapeutische hulpmiddel. Bij een injectiespuit betreft het immers geen effectiviteitsmeting. Late we dus svp geen appels met peren vergelijken.

U doet dat echter ook in de vergelijking tussen cytotron en bijv. Rife. Rife is nooit door een derde onafhankelijke gereguleerde partij getoetst. Cytotron heeft - na jaren testen en verbeteren - die toets wel doorstaan.

Waarom zouden we wel het peer-to-peer wetenschappelijk onderzoek van chemo en bestraling aanvaarden, en niet het onderzoek geverifieerd door een Europees aangemelde officiele instantie?

Veel nieuwe ontwikkelingen werden in eerste instantie niet geacepteerd. Denk hierbij alleen al maar aan de bijdragen die de helaas vorig jaar overleden Dr. Tom Voute. Hij is eerst verketterd, en pas veel later bleek hij gelijk te hebben, en kreeg hij de honeurs die hem toekwamen, maar vooral: pas toen kregen de patienten de therapie die zij nodig hadden. (Veel later dan nodig was dus eigenlijk).

Laten we als patienten dus onze zegeningen tellen dat wereldwijd knappe koppen bezig zijn op al bekende paden en op nieuwe paden de behandeling van kanker mogelijk te maken. Met en zonder de tegenwerking en het onbegrip waarmee ze tegemoet getreden worden.

Als we onze ogen niet sluiten voor de nieuwe ontwikkelingen, dan kunnen we daar ook de baat van plukken. Op basis van de informatie en officiele erkenning zie ik cytotron als een echte goede nieuwe therapie, en ik twijfel er niet aan dat over enkele jaren het merendeel van de oncologen dat standpunt ook inneemt. Het is aan iedere patient voor zich om daarop te wachten, of nu al zelf de verantwoordelijkheid te nemen en de vruchten van deze nieuwe behandeling met rfqmr en cytotron te plukken.

Marer, ik wens u veel wijsheid in het maken van de juiste keuze. Keuzen waarbij u zichzelf ook goed voelt. Die vrijheid heeft u, en die vrijheid moeten we koesteren. Het heeft echt geen pas andere mensen in hun keuze te belemmeren door demogogie, met ongefundeerde en onjuiste argumenten. Laten we ons daar dus verre van houden. U kiest misschien voor bestraling. Ik kies voor cytotron. Laten we dit van elkaar respecteren.

Ik wens u veel sterkte,

Groetjes, Station


Terug naar “Vragen over alternatieve methodes”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast