Zeer gevaarlijke therapie, lees dit ter waarschuwing

Gebruikersavatar
tomvdwal
Administrator
Berichten: 63
Lid geworden op: Di 15 Jan 2002 22:27
Locatie: Medemblik
Contact:

Zeer gevaarlijke therapie, lees dit ter waarschuwing

Berichtdoor tomvdwal » Wo 17 Apr 2002 18:54

PS dit bericht heb ik verhuisd naar de alternatieven
het was gepost door een van onze deelnemers in de thema's


noot moderator 07-02-2010 Deze therapie is zeer gevaarlijk, niet bewezen en moet dan ook zeer afgeraden worden.
Waarom dan toch dit onderwerp, juist om iedereen te waarschuwen
.


Van de Forces-NL site:
[url]http://www.anfet.it/adenocarcinoma/index.htm[url]

22 maart: Alternatieve, goedkope kankertherapie boekt zoveelste succes

Stel je voor: een 5-daags dieet met een simpele stof die in elke drogisterij voor weinig geld te koop is kan alle kankers genezen. Het lijkt te simpel om waar te zijn.

Toch gebruikt Tullio Simoncini, president van Forces Italië en kankeronderzoeker, alleen bicarbonaten om kanker te bestrijden. En met succes!

Deze week annonceerde hij zijn zoveelste succesverhaal waarin hij een bronchiale kanker, een ernstige vorm van longkanker, binnen 3 dagen had bezworen. De patiënt had volgens zijn normale artsen nog 3 weken te leven toen hij bij de kankerspecialist binnenkwam. De man is op dit moment weer aan het werk. Al eerder had Simoncini via deze therapie terminale prostaatkanker weten te genezen. Meer gevallen staan beschreven op deze (helaas Italiaans-talige) website.

Het uitgangspunt van Simoncini is erg simpel: kanker is het gevolg van een schimmelinfectie in de cellen. Door het milieu voor een schimmel met behulp van bicarbonaat op de plaats van de kanker onvriendelijk te maken verdwijnt de schimmel in korte tijd als sneeuw voor de zon en de kanker verdwijnt.

De simpele methode die Simoncini gebruikt stuit op een immense weerstand vanuit de farmaceutische industrie en vanuit het medisch establishment. De belangen zijn ontzettend groot. Stel je voor dat alle kankers zo eenvoudig zijn te bestrijden. Dan verdwijnt de hele anti-roken industrie met een grote plof! En alle dure farmaceutische anti-kankermiddelen zijn hun markt kwijt.

Een interview met Simoncini, dat vandaag door de Italiaanse omroep RAI om 19:00 wordt uitgezonden, werd diverse keren uitgesteld door druk uit de gevestigde medische wereld.
Webmaster Stichting diagnose kanker
Tevens voorzitter van de gelijknamige stichting

liliane
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Ma 20 Mei 2002 12:29

Re:Doorbraak

Berichtdoor liliane » Ma 20 Mei 2002 12:39

Graag had ik meer informatie over de methode van Simoncini. Waar of hoe kan ik deze bekomen. Ik spreek spijtig genoeg geen Italiaans maar heb wel een neef die de taal beheerst. Groetjes, Liliane Van Gestel.

Gast

Re:Doorbraak

Berichtdoor Gast » Wo 10 Jul 2002 13:35

Hoi,

Dit is erg interessant. Zeker wanneer je eerst dit artikel doorleest:
http://www.newtreatments.org/waarheid . Hieruit blijkt namelijk dat kanker veroorzaakt wordt door een bacterie, de T-bacilli of Bacilli-X genoemd. Dit is een polymorfe bacterie die onder slechte omstandigheden transformeert in de tumor-veroorzakende vorm.

Deze slechte omstandigheden hebben mijns inziens o.a. te maken met:
* Zuurgraad bloed en weefsel
* Vitamines
* Oxide-gehalte
* Ch'i gehalte

Door zuiveringszout (natriumbicarbonaat) te gebruiken, ontzuur je het bloed, waardoor de omstandigheden veranderen en de bacterie mogelijk transformeert in een van zijn andere onschadelijke vormen.

Door een koolhydratenarm dieet te eten, ontzuur je tevens het bloed (granen en suikers zijn sterk zuurvormend) en verander je de dus ook de situatie voor de kankerveroorzakende bacterieen..

Lees veel meer hierover op mijn website http://www.newtreatments.org.

Mvgr,

Ed

lisa
Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: Wo 18 Sep 2002 10:08
Locatie: antwerpen

Re:Doorbraak

Berichtdoor lisa » Wo 18 Sep 2002 18:29

Ik zou graag meer informatie krijgen maar spreek geen italiaans.
Bestaat er mischien een nederlandstalige versie over zijn werk?

Gebruikersavatar
sjelly
Lid
Berichten: 115
Lid geworden op: Do 22 Sep 2005 10:16
Locatie: Haarlem
Contact:

Re:Doorbraak

Berichtdoor sjelly » Zo 08 Jan 2006 17:45

lisa schreef:Ik zou graag meer informatie krijgen maar spreek geen italiaans.
Bestaat er mischien een nederlandstalige versie over zijn werk?


http://world.altavista.com/babelfish/tr

http://www.freetranslation.com/free/


probeer dit eens :wink:

Heb ook wel intresse .........poeeeeeeeee zou wat wezen hé :lol:

groetjes Elly
begin de dag met een lach

Placebo
Lid
Berichten: 8
Lid geworden op: Za 08 Aug 2009 22:14

Re: Doorbraak

Berichtdoor Placebo » Do 13 Aug 2009 15:08

ik zou niet wachten, ga naar de apotheek en bestel een doosje voor een paar euro. je bent dan al de goede weg ingeslagen.
wil je weten in welk stadium de kanker zich bevindt laat dan een "'bio-electronica Vincent"" test doen bij een artsen praktijk die tevens deze test en uitvoert.
groetjes placebo

Placebo
Lid
Berichten: 8
Lid geworden op: Za 08 Aug 2009 22:14

Re: Doorbraak

Berichtdoor Placebo » Do 13 Aug 2009 16:05

kijk eensop http://www.curenaturalicancro.nl/
groejes placebo

Teresia
Lid
Berichten: 4
Lid geworden op: Zo 07 Feb 2010 00:23

Re: Doorbraak

Berichtdoor Teresia » Zo 07 Feb 2010 00:40

dus ik moet alleen maar een doosje zuiveringszout kopen bij de drogist?en hoeveel van dat spul moet je dagelijks nemen?
ik ben in alles geinteresseert want voor mij is normaal nu ook geen genezing meer mogelijk...

Marer
Lid
Berichten: 42
Lid geworden op: Zo 01 Jun 2008 19:21

Re: Doorbraak

Berichtdoor Marer » Zo 07 Feb 2010 11:30

@Teresia: Meneer Simoncini is al ontmaskerd als kwakzalver. Hij is in Italië uit zijn ambt als arts gezet. Hij is beslist geen oncoloog of wat voor mooie titels er ook aan hem toegedacht worden.
Natriumbicarbonaat geneest geen kanker en kan gevaarlijk zijn.

Ik wens je heel veel sterkte in de strijd!

Gebruikersavatar
liddy
Senior Lid
Berichten: 3081
Lid geworden op: Vr 02 Jun 2006 23:27
Locatie: Tilburg/Utrecht

Re: Doorbraak

Berichtdoor liddy » Zo 07 Feb 2010 14:45

Deze therapie is zeer gevaarlijk, niet bewezen en moet dan ook zeer afgeraden worden.
Waarom dan toch dit onderwerp, juist om iedereen te waarschuwen
.

Ik sta bekend als iemand die de vereniging voor de kwakzalverij met een zeer kritisch oog bekijkt.
En toch plaats ik nu een artikel van hun site:

De kankertherapie van Dottor Tullio Simoncini uit Rome
Dodelijk bicarbonaat

De 'Kliniek voor Preventieve Geneeskunde Berg en Bosch (KPG)' in Bilthoven bestaat uit een samenraapsel van een groot aantal kleine bedrijfjes waar artsen en niet-artsen allerlei alternatieve, dus onwerkzame, behandelwijzen toepassen. In oktober 2007 kwam deze kliniek in opspraak, omdat een 58-jarige patiënte met borstkanker enkele dagen na een aantal behandelingen in die kliniek met spoed in het VU-ziekenhuis moest worden opgenomen, waar zij kort daarna overleed. De behandelend arts van het ziekenhuis gaf geen overlijdensverklaring af, omdat het ging om een niet-natuurlijke dood. Aanvankelijk ging het bericht dat zij in Bilthoven was behandeld met de gevaarlijke chelatietherapie, maar later bleek dat zij daar door een Italiaanse kwakzalver was behandeld met injecties en infusen van natriumbicarbonaat. De arts-directeur van de KPG, drs. E. Schweden, ontkende elke betrokkenheid, maar twee vasthoudende journalisten van de Volkskrant slaagden erin de werkelijke gang van zaken in de kliniek boven water te krijgen. Inmiddels doen het Openbaar Ministerie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoek. Verklaringen van officiële zijde over de precieze doodsoorzaak van patiënte ontbreken nog.

Omdat een van ons (SJJ) de Italiaanse taal tot in detail beheerst konden wij op de Italiaanse websites uitgebreid zoeken naar meer informatie over de betrokken kwakzalver.

De nieuwe ster aan het firmament van alternatieve kankerbehandelaars heet Tullio Simoncini en woont in Rome. Hij is diabetes- en stofwisselingsspecialist, maar ook chirurg en filosoof en houdt zich al ruim 15 jaar bezig met het bestrijden van kanker. Uit de Italiaanse websites – onder andere een interview uit 2005 – valt niet op te maken wanneer Simoncini van reguliere op alternatieve behandelwijzen is overgestapt. Wat wel duidelijk is, is dat hij sinds 2003 niet langer als arts mag praktiseren en dat hij in 2006 door de rechtbank is veroordeeld wegens dood door schuld en oplichting. Dat belet hem overigens niet om zijn therapie te blijven toepassen, niet alleen in eigen land, maar naar het zich laat aanzien ook in Nederland. Hij is tegen de veroordeling in hoger beroep gegaan. Of dit hoger beroep al is behandeld, valt uit de websites niet op te maken.

Welke theorie heeft Tullio Simoncini nu bedacht en waaruit bestaat zijn therapie? Kanker is volgens deze arts 'gewoon' een schimmel ('il cancro è un fungo'), die wordt veroorzaakt door (de in alternatieve kringen populaire) Candida albicans, een opportunistische schimmel die op een gegeven moment zijn kans schoon ziet. Er zouden in het lichaam verschillende reacties op deze binnendringer ontstaan, met als gevolg een soort cystevorming en een niet te beheersen celdeling. Vaak gaat het hier om organen, zoals de lever en de longen. Volgens Simoncini ontstaan er vervolgens hele schimmelkolonies en die moeten worden opgeruimd. Deze schimmeltheorie van kanker waarvoor geen enkele aanwijzing bestaat, duikt telkens weer op in kwakzalversland. Simoncini heeft op grond van deze flauwekultheorie een even simpele als doeltreffende therapie bedacht: schimmels houden niet van natriumbicarbonaat (zuiveringszout) en dus moeten zij hiermee worden bestreden. Via een intraveneus infuus (maar toediening via de mond kan ook) of zelfs met katheters die via een slagader tot vlakbij het kankergezwel worden gemanoeuvreerd, wordt bij herhaling een hoog geconcentreerde oplossing van natriumbicarbonaat in het zieke weefsel 'gedeponeerd'. De tumoren slinken eerst en verdwijnen vervolgens helemaal, althans, bij 50% van de door hem op deze manier behandelde kankerpatiënten. Hoe hij tot dit enorme succespercentage komt, is overigens onbekend. Hij heeft nooit iets in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd over deze wondertherapie. Hij beweert dat zijn therapie ongevaarlijk is omdat natriumbicarbonaat ook in de reguliere geneeskunde wordt gebruikt, maar hij vermeldt daarbij niet dat dit alleen plaatsvindt bij bepaalde stoornissen in de water- en zouthuishouding van patiënten en onder nauwkeurige klinische controle. Met de hoog geconcentreerde oplossingen die hij in korte tijd in grote hoeveelheden toedient wordt de zuurgraad in het hele lichaam ontregeld en kunnen ernstige en zelfs dodelijke complicaties ontstaan.


Dottor Tullio Simoncini voelt zich, net als zovele andere alternatieve genezers, door de reguliere artsenwereld miskend. Maar gelukkig zijn er patiënten genoeg die hem en zijn revolutionaire therapie op handen dragen. De Italiaanse nabestaanden van de patiënten die zijn behandeling niet hebben overleefd en die destijds de rechtszaak tegen Simoncini hebben aangespannen, denken daar alleen heel anders over.

Aanvulling 7 12 2007
David Boss, onderzoeker bij het NKI en lid van onze Vereniging, stuurde ons de onderstaande aanvulling:
Ik stuitte onlangs op de website van de stichting Sergio en schrok toch nog van de informatie die op deze website te vinden is. Niet alleen de zouttherapie van masseur Kees Boegem, maar nu ook de "kanker is een schimmel" theorie van dr. Simoncini worden schaamteloos gepropageerd. Simoncini heeft trouwens sinds kort (naar mijn weten) een Nederlandstalige website. Hier wordt uitgebreid ingegaan op zijn schimmeltheorie, en ook zijn afkeer van de reguliere geneeskunde wordt herhaaldelijk benadrukt

Teresia
Lid
Berichten: 4
Lid geworden op: Zo 07 Feb 2010 00:23

Re: Zeer gevaarlijke therapie, lees dit ter waarschuwing

Berichtdoor Teresia » Zo 07 Feb 2010 23:56

oke ik hoef t al niet meer!!!

Placebo
Lid
Berichten: 8
Lid geworden op: Za 08 Aug 2009 22:14

Re: Zeer gevaarlijke therapie, lees dit ter waarschuwing

Berichtdoor Placebo » Vr 09 Jul 2010 15:28

“”OKE IK HOEF HET AL NIET MEER””

Het verbaast me steeds weer hoe snel mensen zich laten ontmoedigen,
door wat zogenaamde geleerden, mensen met titels, enzovoort denken te weten.
En dan anderen gaan aan of afraden wel of geen therapie tevolgen.
Dank zij al die grote geleerden. Zijn we nu op een punt in de geschiedenis beland
dat de natuur zich tegen de mensheid keert.
Op gezondheids gebied is het al niet anders er is zelfs een dorp geopend dank zij
De Farmacie - medische geleerdheid “D.E.S”.
Als je vanaf je jeugd met zware migraine geconfronteerd wordt. En je houd er na 25 jaar medicijnen slikken een vergiftiging aan over en je staat op het punt om in het kanaal te springen. Moet ik dan blij zijn met de medische wereld? !. Ja natuurlijk wel met de medisch technische wereld. Ik had ook tegen die Indische man kunnen zeggen toen hij me 30 jaar geleden aanraadde om Kruidnagelpoeder en natriumbicarbonaat enz. te gaan gebruiken. “” Wat weet jij er van, je bent maar een luchthaven arbeider”’ Ik heb zijn Raad opgevolgd, en nadat er over mijn hele lichaam puisten naar buiten werden geduwd was ik in een Jaar van de migraine, prostaat klachten en nierstenen verlost.
Omdat ik in die tijd 100 % afgekeurd was ben ik maar gaan omscholen in de alternatieve gezondheidszorg. Nog 5 halve marathons gelopen Daarna 25 jaar een praktijk gehad. Nu met pensioen, en een boot aan het bouwen. Ga dus naast de reguliere aanpak ook de natuurlijke aanpak ernaast doen.
Groetjes Placebo.

SuzanneUtrecht
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Do 09 Mei 2019 09:55

Re: Zeer gevaarlijke therapie, lees dit ter waarschuwing

Berichtdoor SuzanneUtrecht » Do 09 Mei 2019 10:05

Dat iets niet wetenschappelijk bewezen is wil niet zeggen dat het niet werkt! De wetenschap heeft ons zeer veel gebracht maar heeft ook zijn beperkingen. Hoeveel mensen overlijden niet door chemo? Of door operaties die misgaan of te belastend zijn voor een lichaam dat verzwakt is door kanker? Zijn dat dan ook meteen kwakzalvers? De effectiviteit van chemo is vaak zeer beperkt en met enorme bijwerkingen naderhand. Het valt me altijd op bij de beweringen over kwakzalverij dat de stelling van de 'kwakzalver' nooit eens goed uitgetest wordt door de mensen die iemand voor kwakzalver uitmaken. Wat als het wél werkt? Wat als het zelfs maar voor sommigen werkt? Dan ben je toch maar mooi genezen of is je leven verlengd door een nog onbewezen aanpak. Als je het niet probeert zul je het nooit weten. In het voorbeeld van de vrouw die overleden is. Was ze niet al te verzwakt? Misschien was ze zonder die spoeling ook snel overleden. Het is wat kort door de bocht om dan te zeggen dat het door de alternatieve behandeling komt. Genezing van kanker komt denk ik altijd door een combinatie aanpak. Niet alleen een medicijn of operatie of dieet.


Terug naar “Vragen over alternatieve methodes”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten