teelbalkanker

Voor alle kankersoorten die alleen bij mannen voorkomen.
lilo
Lid
Berichten: 19
Lid geworden op: Do 30 Apr 2009 06:42

teelbalkanker

Berichtdoor lilo » Do 30 Apr 2009 06:54

hallo,
mijn vriend is gisteren geopereerd aan een kwaadaardige tumor op zijn rechter teelbal. Ze hebben zijn teelbal verwijderd en nu moeten we nog wachten op de resultaten om te kijken of de kanker niet uitgezaaid is. we waren deze zomer al bij de huisarts geweest met dit bolletje en die zei dat het een vergroeiing was, niks om ons zorgen over te maken. Een paar weken geleden kreeg hij weer last, wij terug naar de huisarts. Die zei opnieuw dat het niks ergs was, maar om ons gerust te stellen maakte hij een afspraak voor een echo. Daar waren ze er niet gerust in en stuurden ons door naar het ziekenhuis. Maandag bij de uroloog en gisteren werd hij al geopereerd. Ik ben héél ongerust omdat hij er al van deze zomer mee loopt en je leest overal dat deze soort kanker hem vlug verspreid. Ik moet me sterk houden voor hem en voor men zoontje van 11maanden, maar het is toch hard. Weet er iemand raad?

Gebruikersavatar
liddy
Senior Lid
Berichten: 3081
Lid geworden op: Vr 02 Jun 2006 23:27
Locatie: Tilburg/Utrecht

Re: teelbalkanker

Berichtdoor liddy » Do 30 Apr 2009 13:39

Geduld dat is het enige. Hoe graag ik jullie ook meer had willen vertellen.
Jullie kunnen niets anders dan afwachten op de uitslag.
Tot die uitslag er is, valt het niet te zeggen wat er gaat gebeuren.
Vaak duurt het 8 tot 12 dagen voordat de uitslag van het weefsel bekend is.
In deze periode kunt je alleen maar in spanning afwachten en proberen zo goed mogelijk met de spanning om te gaan.
Ik weet uit eigen ervaring dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan.
Roep jezelf steeds tot de orde, je mag best even in paniek raken, en probeer dan jezelf te herpakken en positief verdergaan.
Immers de uitslag kan meevallen.
Heel veel sterkte.

lilo
Lid
Berichten: 19
Lid geworden op: Do 30 Apr 2009 06:42

Re: teelbalkanker

Berichtdoor lilo » Vr 01 Mei 2009 06:47

volgende week donderdag mogen we terug bij de dokter. De tumor was kwaadaardig, maar ze weten nog niet welke vorm het is en of het al dan niet uitgezaaid is. Ze hebben kleine kliertjes gezien in de onderbuik, maar kunnen nog niet zeggen dat deze aangetast zijn. Dus afwachten maar. Het is hartverscheurend, ik hou me sterk voor mijn vriend en kindje want als ze mij zien wenen voelen ze zich zelf slecht. Dat mag niet gebeuren. Het valt gewoon allemaal op mekaar. Mijn vriend volgt al een jaar opleiding bij de brandweer, volgende maand heeft hij zijn examen en we weten niet of hij in staat zal zijn om het examen mee te doen. Vooral indien hij chemo krijgt. En sinds vorige week is ons huis opgeleverd, daar is héél véél werk in, binnen 2 weken moeten we verhuizen. Dus dit valt ook op mij alleen... Een mens mag toch nooit perfect gelukkig zijn hé. Maar we slaan er ons wel door. De dokter zei dat deze kanker heel goed kan genezen worden. Ik hoop het, ik wil mijn ventje niet kwijt!!!!

Gebruikersavatar
liddy
Senior Lid
Berichten: 3081
Lid geworden op: Vr 02 Jun 2006 23:27
Locatie: Tilburg/Utrecht

Re: teelbalkanker

Berichtdoor liddy » Vr 01 Mei 2009 12:51

Wellicht hebben jullie de brandweer al ingelicht. Zo niet, doe dit dan zo snel mogelijk.
Dan kan men daar met jullie meedenken.
Fijn dat de vooruitzichten goed zijn. Probeer alles op het moment zelf aan te pakken.
Is het een idee om in het huis te proberen dat er 1 kamer is waar geen verhuisspullen staan?
Dat 1 kamer in het huis in orde is, waar je even kunt bijkomen, als de andere kamers nog vol met dozen staan.
Succes.

mercske
Lid
Berichten: 24
Lid geworden op: Zo 28 Dec 2008 10:57

Re: teelbalkanker

Berichtdoor mercske » Zo 17 Mei 2009 19:03

hey,ik heb zelf vorig jaar april de diagnose zaadbalkanker gekregen. in februari dit jaar heb ik na 2 operaties en verschillende chemo kuren te horen gekregen dat het goed is. ik had uitzaaiingen in de lymfen in de buik,oksels en hals en in de longen. natuurlijk is iedereen verschillend maar je moet toch proberen hoop te houden en te vechten voor wat je waard bent.eigenlijk lijkt jullie situatie veel op de onze.toen ik de diagnose kreeg was onze zoon 7 weken.het zorgt wel voor een extra iets om voor te knokken.het zal absoluut niet makkelijk worden maar ga er voor.laat je er niet onder krijgen en zoek eventueel hulp bij bv care for cancer of een psycholoog.
succes en hopelijk hoor ik iets van je,groet marc

lilo
Lid
Berichten: 19
Lid geworden op: Do 30 Apr 2009 06:42

Re: teelbalkanker

Berichtdoor lilo » Vr 22 Mei 2009 07:43

hey Marc,
blij te horen dat je terug genezen bent. Dat heeft mij wel goede moed. Bij mijn vriend gaat het om een non-seminoom. Ze hebben kleine kliertjes gezien in de onderbuik en ééntje in de longen (dit is nog geen halve cm groot). De specialist zegt dat we daar niet moeten mee inzitten, dat het volledig weg gaat zijn na de chemokuur. En dat een operatie niet nodig is omdat de kliertjes te klein zijn. Sinds woensdag weten we dat hij 4 chemokuren zal krijgen. Telkens 1 week, 5 dagen aan een stuk en dat de tweede en derde week enkel de woensdag. Ik hoop dat hij er niet te ziek van is. Was jij er héél ziek van? De chemokuren zullen duren tot begin augustus, ik hoop dat alles dan weg is van die vuile ziekte.
Ga jij ondertussen al terug werken? En hoeveel chemokuren heb jij gehad?
groetjes

mercske
Lid
Berichten: 24
Lid geworden op: Zo 28 Dec 2008 10:57

Re: teelbalkanker

Berichtdoor mercske » Ma 25 Mei 2009 12:17

hoi lilo

bij mij was de diagnose ook non-seminoom.ik ben 15 april 2008 geopereerd(verwijderen testikel).20 april ben ik met chemokuren begonnen,de zogenaamde bep-kuur die bestaat uit Bleomecine,Etoposide en cisPlatin.Die had ik 4 achter elkaar die elk uit 3 weken bestond,de eerste week was een opname van 5 dagen waarin ik ze alledrie kreeg.De tweede en derde week was op de dagbehandeling en dat was maar 1 dag een uurtje per week.Dit zal de kuur zijn die hij krijgt.De kans is heel groot dat deze kuur zijn werk goed zal doen.Ik heb er wel een beetje last van gehad en dan met name smaakverandering,reukverandering,last van te veel licht en geluiden te hard.Verder was mijn mond wat kapot en de slijmvliezen in je lichaam krijgen een tik.Ik had bijvoorbeeld slijm bij mijn ontlasting.
Daarna heb ik een ct-scan gehad met een negatief resultaat.Er waren nog plekken zichtbaar in de lymfenklieren in mijn buik en oksels.Ik heb toen een buikoperatie gehad die wel pittig was maar achteraf goed dat ze die gedaan hebben omdat het metastasen waren.Ik ben toen opnieuw gaan kuren maar toen met de TIP-kuur.Deze is wel een stuk zwaarder dan de BEP-kuur maar je hebt weinig keus.Ik had hier meer klachten en heb zelfs even op de IC gelegen.Gelukkig gaat alles nu beter.Het is nu wel iedere keer spannend in aanloop naar een nieuwe scan maar ik heb er wel vertrouwen in.
Ik weet niet hoe jullie met dit hele gebeuren om gaan maar misschien heb je hier iets aan.http://www.careforcancer.nl/ en http://www.herstel-en-balans.nl/
Het heeft mij flink geholpen.
Ik hoop dat jullie het de komende tijd een beetje gaan redden en als je iets weten wilt hoop ik dat ik jullie een beetje kan helpen.Ik ben natuurlijk (helaas) ervaringsdeskundige.
Groet en het gaat jullie goed,Marc

lilo
Lid
Berichten: 19
Lid geworden op: Do 30 Apr 2009 06:42

Re: teelbalkanker

Berichtdoor lilo » Ma 25 Mei 2009 20:39

hey marc,

amai je hebt het ook al zwaar te verduren gehad. En uw vrouw, hoe red die het? Ik hou me sterk voor men vriend en zoontje, maar op men werk heb ik het soms moeilijk. Mijn vriend is vandaag begonnen met de BEP-kuur en ik hoop na deze 10 zware weken dat alles terug goed is. En dat er geen operatie nodig is. De kliertjes die ze gezien hebben zijn nog miniem. Ik moet wel zeggen dat mijn vriend héél positief is, zo is hij eigenlijk altijd. Dus das ook al goed hé. Ik hoop voor jou dat alles goed mag komen. Een mens denkt toch altijd, mij zal het niet overkomen maar opeens is het daar en je moet erdoor hé. Samen zijn we sterk. En aan uw kindje heb je ook veel vind ik. groetjes

rostje123
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: Vr 17 Jul 2009 14:14
Locatie: Oost-Vlaanderen, Belgie

Re: teelbalkanker

Berichtdoor rostje123 » Vr 17 Jul 2009 14:22

Hoe gaat het nu nog met je man, je kindje en jou? Ik zit zelf in dezelfde situatie. Mijn vriend heeft eerste volle week van de BEP kuur doorstaan. Hij moet 3 BEP kuren krijgen in totaal. Ook om de 3 weken, 1 volle week binnen en iedere week voor 1 dag. Hoe doorstond uw man de 2e kuur? Kon hij goed eten in de tussenweken?
Ps: ik ben 26, mijn man 27 en ons dochtertje 1 jaar geweest.

lilo
Lid
Berichten: 19
Lid geworden op: Do 30 Apr 2009 06:42

Re: teelbalkanker

Berichtdoor lilo » Zo 19 Jul 2009 07:06

hallo,

met mijn man is het op en af. Hij is héél zwak en kan moeilijk eten. Vorige week heeft hij EPO gekregen, maar dat helpt niet bij hem. Ze hebben hem nu deze week bloed gegeven, ik hoop dat dit wel werkt. Hij is ondertussen al 8 kg kwijt in 10 weken. Volgende week woe nog 1 keer gaan en dan de week erna nog een volle week en hij is er vanaf. Hij moet wel 4 BEP kuren krijgen. Het is niet te onderschatten, hoe verder alles verloopt hoe zwakker ze worden. Ik herinner me nog de eerste week, dan was hij redelijk goed. Naar gelang het einde van de kuur nadert zal je wel zien dat ze telkens wat slechter zijn. Het is al een zware periode geweest moet ik toegeven. Ik heb al veel geweend en ben soms boos omdat dit ons overkomt, maar je moet u sterk houden voor uw man. Ik heb me nu al sinds april sterk gehouden, maar ben woensdag toch eventjes gebroken. Ik ben ook maar een mens hé en met zo een kleintje erbij is het nog drukker. Véél praten helpt, dat besef ik nu ook. Heb er veel te lang mee gewacht. In de tussenweken kan hij wel beter eten, het is de ene dag buiten de andere. Maar toch niet zoveel als anders hoor. De ene dag lust hij iets en de andere dag moet hij er van overgeven.
Hoe is het met uw man? Heeft hij een operatie ondergaan of gaan ze het ook met chemo wegkrijgen?
Ik wens je alvast veel sterkte en als er iets is of als je wil praten, mag je me altijd mailen. Het doet wel eens deugd om met iemand te praten die in juist dezelfde situatie zit. En hoe gaat het met jou? Kan jij het een beetje verwerken? 't is niet gemakkelijk hé, maar we slaan er ons wel door.
vele groetjes

mercske
Lid
Berichten: 24
Lid geworden op: Zo 28 Dec 2008 10:57

Re: teelbalkanker

Berichtdoor mercske » Zo 19 Jul 2009 09:22

hallo daar lilo en/of rostje123 ,even nog een reactie van mij.als er iemand behoefte heeft om een keer met een lotgenoot te spreken dan kan ik je daar misschien bij helpen.op dit moment gaat het behoorlijk goed met mij en ik hoop dat ik met mijn ervaring iemand kan helpen.dus schroom niet en als je hulp nodig hebt kun je altijd bellen(krijg je mijn nummer) of eventueel kunnen we afspreken.als je dat te ver vind gaan en daar dus geen behoefte aan hebt dan is dat natuurlijk ook goed. al het beste toegewenst en hou je taai.blijf ervoor gaan en probeer positief te blijven en het is zeker niet erg als je er een keer doorheen zit.probeer ook met elkaar te blijven communiceren(heel belangrijk dat je weet wat er bij elkaar speelt.
groet marc

rostje123
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: Vr 17 Jul 2009 14:14
Locatie: Oost-Vlaanderen, Belgie

Re: teelbalkanker

Berichtdoor rostje123 » Wo 22 Jul 2009 13:12

Dag lilo,

Ik hoop dat het snel wat beter gaat met jouw man en dat jullie de kracht vinden om hierdoor te geraken. ik besef heel goed dat dit zeker niet eenvoudig is. Bij ons gaat voorlopig alles redelijk goed. De eerste BEP kuur viel goed mee, na dag 3 van de eerste kuur was mijn vriend zijn eetlust wel bijna volledig weg maar na een kleine week was alles terug in orde. Ook heeft hij niet veel last gehad van misselijkheid.
Ook na de maandag erop, bij de eerste keer dagopname, viel alles goed mee. Wel kreeg hij na deze kuur veel uitslag.
Nu de tweede keer op maandag is de kuur jammergenoeg niet kunnen doorgaan. Zijn witte bloedcellen stonden te laag, 45000 ipv 150000. Mentaal kwam dit redelijk hard aan, vooral omdat hij zich eigenlijk heel goed voelde. We hebben hieromtrent ook heel weinig uitleg gekregen aangezien de oncologe in verlof is. Nu zitten we natuurlijk weer met duizend en een vragen die weer onbeantwoord blijven. We hopen nu dat de kuur volgende week wel kan doorgaan. Heeft jouw man hier ook soms last van gehad?
Ikzelf hou alles voorlopig nog goed vol, alhoewel dat er stilletjes aan wat meer rommel in ons huisje ligt. Ik vind soms moeilijk energie om te kleine haar speelgoed op te ruimen. Ik wil mij vooral concentreren op het verzorgen van mijn ventje en het vertroetelen van ons kleine meid. De rest is zowat bijkomstig geworden.

Aan Marc,
Dank je wel voor de steun. Ik heb reeds verschillende posts van jou gelezen en ben heel blij voor jou dat alles zo goed gaat nu.
Ik hoop dat dit zeker zo mag blijven evolueren. Hopelijk blijf je ook dit topic volgen en krijgen we nog veel reacties van jou.

Groetjes aan alletwee en veel sterkte.

mercske
Lid
Berichten: 24
Lid geworden op: Zo 28 Dec 2008 10:57

Re: teelbalkanker

Berichtdoor mercske » Wo 22 Jul 2009 19:17

dank je en alle goeds en kracht gewenst. ik hoop en denk dat jullie het samen gaan redden. blijven vechten,praten en zo positief mogelijk zijn. ik heb morgen mijn laatste dag bij herstel en balans (revalidatie voor ex-kankerpatiënten). het heeft mij echt geholpen (fysiek en mentaal). misschien iets voor de toekomst.
groeten en nogmaals het aller allerbeste gewenst, marc

lilo
Lid
Berichten: 19
Lid geworden op: Do 30 Apr 2009 06:42

Re: teelbalkanker

Berichtdoor lilo » Do 23 Jul 2009 08:13

hallo rostje,

dat van die witte bloedcellen kan niet zo een kwaad hoor. Mijn man moest normaal gisteren chemo krijgen, maar hij heeft er ook geen gehad omdat zijn witte bloedcellen te laag staan. Dit kan wel eens gebeuren. Normaal gezien slaan ze dan gewoon eens over of wel moet je op een andere dag terug gaan. Mijn man moet niet teruggaan omdat hij al zover zit. Nu volgende week nog een volle week en hij is er vanaf, oef. Ik hoop dan dat hij er VOOR ALTIJD vanaf is. Ik had ook niet altijd nog veel energie over om mijn huishouden te doen. Met een zieke man en een klein boeleke in huis, kan het wel eens druk zijn hé. Dan nog eens full-time gaan werken. Het is niet altijd gemakkelijk.
Als uw man die volle week chemo krijgt, moet hij daar dan blijven slapen?

hallo Mercke,
bedankt voor de steun, ik hoop voor jou dat alles goed mag blijven. Je komt ook al van ver hé.

vele groetjes

rostje123
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: Vr 17 Jul 2009 14:14
Locatie: Oost-Vlaanderen, Belgie

Re: teelbalkanker

Berichtdoor rostje123 » Do 23 Jul 2009 12:26

Hey,

Ik hoop het inderdaad dat dit niet veel kwaad kan, dit tekort aan witte bloedcellen. Het is natuurlijk wel mentaal weer een tegenslag. Zeker omdat hij zich eigenlijk heel goed voelt. Hij was ook zo gefocust op die laatste dag van alle kuren, normaal ging alles gedaan zijn op 31 augustus en dit was een mooie datum om af te sluiten, het einde van het verlof. Nu is hij zo een beetje bang dat dit nog af en toe zal gebeuren dus heeft hij zo geen streefdatum meer.
Vanaf wanneer viel jouw man zijn haar uit? Bij mijn vriend is het echt al extreem uitgedund. Kon jouw man zich daar gemakkelijk overzetten? Hij heeft zo echt het gevoel dat iedereen hem als" ziek "gaat bekijken en dat wilt hij niet.
Hij bekijkt zichzelf ook niet als ziek, hij ziet dit gewoon als een lastige periode die we door moeten.
In de periodes dat hij een week moet krijgen, moet hij inderdaad in het ziekenhuis blijven, tis te zeggen de eerste periode is hij daar iedere nacht gebleven. Maar in de 2e zou hij naar huis mogen, maar dit is bijna niet haalbaar voor ons. Ik werk inderdaad ook full-time momenteel dus dan zou ik iedere dag een uur te laat moeten beginnen met werken dan zou ik ook een uur vroeger moeten stoppen want anders zou hij lang moeten wachten en dan kan ik niet op tijd bij de onthaalmoeder zijn om de kleine te gaan halen. Organisatorisch is het dus gemakkelijker dat hij daar overnacht. Gelukkig heeft hij ook een hospitalisatieverzekering van zijn werk die alles dekt dus moeten we ons daar ook geen zorgen over maken.
Heeft jouw man trouwens tussen bepaalde kuren nog een CT-scan moeten ondergaan om te zien of die kliertjes verdwenen zijn? Mijn vriend had een groot gezwel achter zijn nieren en de chemo is vooral om dit weg te krijgen. Maar ik vermoed dat ze dit enkel kunnen zien op een CT.
Moet hij na de volle week volgende week nog 2 keer 1 dagje gaan of is dit dan direct gedaan?
Ik hoop echt voor jullie dat het dan inderdaad definitief gedaan is en dat jullie opnieuw kunnen genieten van jullie leven en jullie zoontje. (hij begint waarschijnlijk al aan de eerste stapjes zeker?)

Groetjes

rostje123
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: Vr 17 Jul 2009 14:14
Locatie: Oost-Vlaanderen, Belgie

Re: teelbalkanker

Berichtdoor rostje123 » Do 23 Jul 2009 12:28

Marc,

Wat is herstel en balans precies? Is dit iets uit Nederland?
Alleszins nog heel veel succes en geniet van het leven en van je zoontje.

groetjes

mercske
Lid
Berichten: 24
Lid geworden op: Zo 28 Dec 2008 10:57

Re: teelbalkanker

Berichtdoor mercske » Do 23 Jul 2009 21:35

ja het is een instelling in nederland.hier is een link,http://www.herstel-en-balans.nl/
kom je uit belgie dan want daar zijn ze ook actief.dat vind je ook op bovenstaande site of op deze link,http://www.herstel-en-balans.nl/instelling/index.php?regio=1

succes en als je vragen hebt die ik kan beantwoorden hoor ik het graag,groet marc

lilo
Lid
Berichten: 19
Lid geworden op: Do 30 Apr 2009 06:42

Re: teelbalkanker

Berichtdoor lilo » Vr 24 Jul 2009 08:31

hallo,

mijn man zijn haar viel na ongeveer 3 weken uit, maar niet overal hoor. Ik heb wel alles afgeschoren dan vallen die kale plekken niet zo op. Op zijn armen, benen en wenkbrauwen heeft hij ook nog haar en hier en daar wat plukjes op zijn baard. Als hij een pet draagt, valt het niet op dat hij ziek is want je ziet nog zwarte stekkertjes. Daar zat hij ook mee in, maar er heeft zich nog niemand omgedraaid en raar bekeken.
Enkel volgende week nog, en dan is hij er vanaf. Die 2 dagen zijn niet meer nodig omdat dit al zijn 4e kuur is. Nee, hij moet niet tussendoor onder de scanner, de dokter zegt dat dit niet nodig is. Na de chemo moet hij 6 weken wachten en dan moet hij terug onder de scanner en gaan ze kijken of alles weg is.
had uw man anders nog uitzaaiingen?
Ons klein ventje loopt van vorige week, precies een robbot. Wel grappig, ben blij dat ik hem heb in deze moeilijke tijden. Heb jij een dochter of zoontje?
groetjes

rostje123
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: Vr 17 Jul 2009 14:14
Locatie: Oost-Vlaanderen, Belgie

Re: teelbalkanker

Berichtdoor rostje123 » Di 28 Jul 2009 14:00

Ik wou echt dat wij al zover waren als jullie. Voorlopig gaat het hier allemaal niet zo goed en beseffen we dat het einde nog lang niet in zicht is.
We hebben er zopas een weekendje spoed opzitten. Wesley was zwaar beginnen koorts maken en nu bleek dat zijn witte bloedcellen nog verder gedaald waren. Blijkbaar zelfs onder een bepaalde waarde want het was blijkbaar lichte paniek. Onmiddelijk de vervangende arts opgebeld, verschillende testen en foto's moeten ondergaan en ze durven niet zeggen wat het probleem want ze zien niet direct iets specifiek.
Hij is nu moeten starten met Nupogen, voorlopig 2 spuiten gekregen en dus is de kuur van maandag voor de 2e maal uitgesteld. Nochtans waren de waarden maandag weer iets gestegen maar aangezien ze niet weten wat hem precies aanvalt durven ze geen risico's nemen.
Ik heb gisteren ook de rest van zijn haar moeten afscheren, hij kreeg allemaal kale plekken aan de achterkant van zijn hoofd. We hopen alleszins dat het ook enkel bij zijn hoofdhaar blijft en vooral dat zijn wenkbrauwen en zo blijven staan. Dan valt alles nog niet zo erg op.
Van uitzaaiingen had hij dus enkel het gezwel achter zijn nieren, eigenlijk maar 1 uitzaaiingen, geen kleine kliertjes, geen mestasen (of hoe noemt da juist?) in de longen, niets, enkel dat supergrote gezwel dat daar ergens zweeft achter zijn nier.

Wij hebben een dochtertje, Luna, vandaag is ze 13 maanden en 10 dagen. Ze stapt wel al heel flink, al vanop 11 maanden, tis echt een superrappe, dus de robotbewegingen zijn reeds voorbij. Het is voor haar nu ook wel heel lastig aangezien ons vaste pleegmoeder in verlof is. Ze vliegt echt van hier naar daar, gelukkig past ze zich gemakkelijk overal aan.
Hopelijk verschiet ze niet vanavond als haar papa haar gaat halen bij de onthaalmoeder, ze heeft hem namelijk nog niet gezien zonder haar. Tzal waarschijnlijk even wennen worden, zowel voor ons als voor haar.

groetjes

lilo
Lid
Berichten: 19
Lid geworden op: Do 30 Apr 2009 06:42

Re: teelbalkanker

Berichtdoor lilo » Wo 29 Jul 2009 08:52

oei het was vast een zwaar weekend voor jullie. Kan het goed geloven dat je een beetje de moed verliest als de kuur uitgesteld wordt. Uiteindelijk reken je op die datum dat je er vanaf zal zijn, maar er komen dan nog weken bij... Dat hebben wij gelukkig niet gehad. Het is ook wel een paar keer kantje boord geweest hoor. Die witte bloedcellen staan nu zeer laag, das normaal naar het einde toe. Christophe is zeer zwak en misselijk. Hij heeft al elke dag overgegeven sinds de laatste kuur begonnen is. Normaal gezien is hij maar misselijk tegen de vrijdag. Hij is volledig op, het wordt tijd dat het gedaan is. Het is niet te geloven wat die chemo allemaal met je lichaam doet. Maar gelukkig dat het bestaat hé. Toen mijn moeder chemo kreeg, heeft ze ook eens een weekend op de spoed moeten blijven omdat haar witte bloedcellen te laag stonden. Das door de chemo, je hebt totaal geen weerstand meer. Maar normaal gezien geven ze dan iets om u terug te versterken. Dan heeft ze terug gewoon haar kuur kunnen hervatten hoor. Ik hoop dat uw ventje rap beter is zodat je kan verdergaan met de kuur. Hoe rapper alles gedaan is hoe beter hé. Ik kijk er ook naar uit om mijn oude ventje terug te hebben. 't Is soms moeilijk om ze zo ziek te zien en je kan niks doen. gewoon wachten en hopen dat alles vlug voorbij is. In september gaan wij er een weekje tussenuit. Tegen dan is de chemo al 6 weken gedaan, dus zal hij al een beetje hersteld zijn. Eens alles laten bezinken en gewoon genieten van mekaar. Ik kijk er al naar uit.
Veel sterkte en als er iets is laat je het maar weten hé
groetjes

ps: mijn zoontje heet Liam en is nu 14 maanden groetjes

rostje123
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: Vr 17 Jul 2009 14:14
Locatie: Oost-Vlaanderen, Belgie

Re: teelbalkanker

Berichtdoor rostje123 » Wo 26 Aug 2009 10:24

Dag lilo,

Hoe gaat het momenteel met jullie? Kunnen jullie al stilletjes aan terug jullie oude leventje opnemen?
Wij zijn ondertussen terug gestart met de kuren. Nog 3 weken te gaan normaal. 1 lange week en 2 dagopnames. Er is wel veel kans dat alles volgende week opnieuw wordt uitgesteld. Maandag kreeg hij opnieuw een korte kuur maar zijn waarden waren opnieuw kantje boord, ondanks de inspuitingen met Neupogen en Neulasta. Nu zijn het niet enkel de witte bloedcellen maar ook de bloedplaatjes zijn sterk gezakt.
Hij krijgt ook steeds meer nevenwerkingen, extreme uitslag, pijn in handen en voeten, oorsuizen,... Hij heeft het echt lastig, zowel fysiek als mentaal. Al die nevenwerkingen maken hem bang voor de volgende lange week.
Gelukkig staan zijn tumormarkers wel al onder de 2, dus alles is opnieuw naar normale waarde gezakt, maar toch is er nog af en toe die pijn in zijn rug en dan krijgt hij iedere keer terug een dipje. Soms is het zo lastig.
Hopelijk gaat het allemaal snel voorbij en kunnen we dit hoofdstuk afsluiten.
Vele groetjes
Debbie

lilo
Lid
Berichten: 19
Lid geworden op: Do 30 Apr 2009 06:42

Re: teelbalkanker

Berichtdoor lilo » Do 27 Aug 2009 08:09

hallo,

hier gaat het. Mijn ventje is aan het bekomen van zijn chemo (Ondertussen al 3 weken geleden) en elke week gaat het beter en beter. gisteren is hij onder de pet-scanner geweest en volgende week woensdag weten we of alles weg is. Ik hoop het echt, zou ni weten wat doen als er nog iets zit pfff. Ja meisje, ik weet dat het lastig is. 't is zwaar om uw ventje zo te zien afzien hé. Wij hebben ook een heel zware periode achter de rug, heb zelf ook al in een dipje gezeten. Op den duur... heb ondertussen te horen gekregen dat mijn mama ook weer chemo moet krijgen en dat was er even te veel aan. Maar nu gaat alles beter, ben blij dat mijn ventje vlug hersteld. Troost u, alles komt terug goed. Hoe moeilijk het nu ook voor jullie is. Na regen komt zonneschijn. Mijn ventje was ook altijd bang voor die volle chemo week. 't Is zwaar spul hé maar chance dat het bestaat. hoe is het met uw kindje? Onze zoon stapt al heel goed hoor, hij loopt zelfs. Hij begint nu alles na te zeggen blablabla, hihi echt grappig. Nog een geluk dat we onze boelekes hebben. Ik heb mij er al veel aan opgetrokken.
Ik hoop dat uw ventje ook snel beter is en dat alles weg mag zijn
vele groetjes lilo

stoffeltje
Lid
Berichten: 1370
Lid geworden op: Za 17 Feb 2007 23:24
Locatie: bennebroek

Re: teelbalkanker

Berichtdoor stoffeltje » Zo 30 Aug 2009 17:29

hoi lilo,
wou ff laten horen dat ik het erg fijn vind voor jullie.
zo zie je maar weer.
hoop dat je niet weer in een dip raakt en dat alles goed verloopt verder.

ook voor de andere sterkte :wink:

lilo
Lid
Berichten: 19
Lid geworden op: Do 30 Apr 2009 06:42

Re: teelbalkanker

Berichtdoor lilo » Ma 31 Aug 2009 07:38

danku stoffeltje,

we zijn zelf ook heel blij dat het beter gaat. Nu nog hopen dat we woensdag goed nieuws krijgen van de specialist en dan is het héél goed hé. Ik hoop het echt echt echt. Zaterdag vertrekken we nog een weekje naar Italië om nog eens te bekomen van alles. Dus hopelijk is dat met een goed gevoel.
groetjes

rostje123
Lid
Berichten: 29
Lid geworden op: Vr 17 Jul 2009 14:14
Locatie: Oost-Vlaanderen, Belgie

Re: teelbalkanker

Berichtdoor rostje123 » Di 06 Okt 2009 13:21

ellaba lilo,

hoe gaat het nu met jouw man? Is alles nu weg?
Ondertussen zijn de Bep-kuren bij ons ook gedaan, eerste scan heeft echter uitgewezen dat er nog steeds een gezwel achter zijn nieren zit. Het is wel reeds gekrompen van 10 op 6 naar 3 op 1,5, ook de bloedwaarden zijn volledig genormaliseerd. Nu zijn we nog aant afwachten om te weten of de overschot van het gezwel nog actief is of het reeds afgestorven weefsel is.
Afhankelijk van deze uitslag volgt er misschien nog chemo, bestralingen of een operatie.
Tis alles te hopen dat het niet opnieuw chemo wordt, da ziet mijn ventje niet direct meer zitten.

Laat alleszins nog eens iets weten.

Groetjes


Terug naar “Kankersoorten bij mannen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten