(ex) patient van 50+ met melanoom of hersentumor gezocht voor antwoordfilms KWF online

Hier kunnen de media een oproep doen, waarna patiënten zelf hierop kunnen reageren.
Dit is alleen voor officiële organisaties en programmamakers (geen alternatieven etc.).
Eline van Diggelen
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: Di 22 Sep 2015 15:31

(ex) patient van 50+ met melanoom of hersentumor gezocht voor antwoordfilms KWF online

Berichtdoor Eline van Diggelen » Di 22 Sep 2015 15:42

Geachte mevrouw/heer,

Voor het project KWF geeft antwoord, ben ik op zoek naar een ervaringsdeskundige van 50+ die antwoord kan geven op vragen rondom melanoom of hersentumor. Deze antwoorden worden in de vorm van korte antwoordfilms gebruikt voor de site Kanker.nl. Met uw ervaringsverhaal helpt u andere patiënten en steekt u ze in een vaak zware tijd een hart onder de riem.

KWF heeft vanuit het Speerpunt Kanker & Ouderen een aantal projecten gefinancierd. Eén van die projecten is het KWF geeft antwoord project. Doel van dit project is mensen van 50+ te steunen in hun gesprek met hun arts. Daartoe is het belangrijk dat ouderen objectieve informatie kunnen vinden én dat zij zich gesteund voelen. Gesteund voelen zodat zij de vragen dúrven stellen die zij wíllen stellen. KWF support daarvoor 30 filmpjes van ongeveer 3 min. Deze filmpjes zijn van hoge kwaliteit. Ze worden straks gevonden via internet (youtube/ google). De filmpjes verwijzen naar kanker.nl.

De pilotfilm is al opgenomen en getest bij de doelgroep. Hieruit blijkt dat de testpersonen zich inderdaad gesteund voelden. Ieder filmpje is aangepast aan de wensen van ouderen. Zo is de hoofdpersoon een oudere (50+) met een bepaalde vorm van kanker, waarmee de kijker zich kan identificeren.

Vragen die gesteld worden zijn:
Wanneer trok u aan de bel omdat u dacht dat u kanker had?
Wat waren de eerste symptomen van melanoom/een hersentumor?
Wanneer wist u hoe ernstig deze vorm van kanker was?
Hoe verliep uw behandeling?
Wat waren de bijwerkingen van de therapie?
Hoe vertelde u uw naasten dat je kanker hebt?
Had u pijnklachten en wat deed u daaraan?
Hoe ging u in gesprek met de arts?

We hebben al een aantal interviews gefilmd, maar er ontbreekt nog iemand die een hersentumor heeft en iemand met melanoom.

Wilt u graag meer weten of hebt u interesse om deel te nemen? Of kent u een familielid, collega of kennis die mogelijk interesse zou hebben? Ik maak graag kennis doormiddel van een telefonisch voorgesprek. Op basis daarvan kijken we of u kan en wilt deelnemen aan het interview.

De nieuwe filmdag staat in oktober 2015 gepland. Zoals ik hierboven al beschreef kan uw ervaringsverhaal veel betekenen voor andere patiënten. We kijken daarom erg uit naar uw reactie. Heeft u interesse en wilt u graag meer weten over dit project dan kunt u een mail sturen naar:

eline.vandiggelen@gmail.com 

Terug naar “Media oproepen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast