Deelnemers voor een portretfilm over baarmoederhalskanker of eierstokkanker

Hier kunnen de media een oproep doen, waarna patiënten zelf hierop kunnen reageren.
Dit is alleen voor officiële organisaties en programmamakers (geen alternatieven etc.).
RAAKVideo
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Vr 29 Apr 2016 10:41

Deelnemers voor een portretfilm over baarmoederhalskanker of eierstokkanker

Berichtdoor RAAKVideo » Vr 29 Apr 2016 10:47

Wij zijn op zoek naar vrouwen die mee willen werken aan filmopnames over het traject dat zij doorlopen in hun strijd tegen baarmoederhalskanker of eierstokkanker. Met de portretten willen we een inkijkje geven in het leven van vijf patiënten. Hoe is het voor hen om baarmoederhalskanker of eierstokkanker te hebben, waar lopen zij en hun gezin tegenaan? En welk traject moeten zij doorlopen?
We willen een film creëren dat toegankelijk en herkenbaar is voor andere patiënten. De film moet een inspiratiebron zijn voor andere baarmoederhalskanker of eierstokkanker patiënten of voor hun familie en naasten.
We willen de belasting van de filmopnames zo laag mogelijk houden. Om die reden werken we met zogenaamde ‘dagboekjes’. Dit betekent dat u een handcamera van ons krijgt, waarmee u gedurende twee maanden zelf opnames zal maken tijdens verschillende momenten in het traject dat u doorloopt. Dit kan bijvoorbeeld zijn als u thuis op de bank uitrust of met uw kinderen iets leuks doet, als u met een vriendin ergens iets gaat drinken (ook al bent u moe) of bijvoorbeeld vlak voor het slapen gaan. Het gaat om kleine momenten, waarbij u maximaal zelf een minuut filmt. Wij vinden het belangrijk om in beeld te brengen dat het hebben van baarmoederhalskanker of eierstokkanker zich niet alleen in het ziekenhuis afspeelt, maar ook daarbuiten een grote rol heeft in uw leven en dat van uw gezin, familie en vrienden. Maar ook om bewustwording te creeren voor de onwetendheid van de ziekte en wat hierbij komt kijken.

Daarnaast zal een cameracrew (bestaande uit een regisseur, cameraman en assistent) eenmalig bij u thuis langs komen om een interview af te nemen. Tijdens dit interview zullen u vragen worden gesteld n.a.v. de dagboekjes die u eerder heeft opgenomen.
Uiteindelijk zal het interview, gecombineerd met de dagboekjes worden gemonteerd tot een film van maximaal 2 minuten. Belangrijk voor u om te weten is dat u zelf mee mag beslissen over het uiteindelijke resultaat van de film.
Als u toestemming geeft om mee te werken, staan wij uiteraard niet morgen bij u op de stoep. De regisseur neemt dan even contact met u op om alles rustig door te spreken en uit te leggen.
In het kort, wat wordt er verwacht?
▪ Deelname aan een interview (duurt ongeveer twee a drie uur)
▪ 2 a 3x per week een moment vastleggen met de hand filmcamera van max. 1minuut.

Waar wordt het voor gebruikt?
▪ De portretten zullen worden geplaatst op http://www.diagnosebaarmoederhalskanker of diagnoseeierstokkanker.nl
▪ De films maken wij voor Roche. Waarbij het belangrijk is om te weten dat het geen commerciële uiting is, aangezien Roche nergens reclame voor mag maken. Maar vooral meer aandacht wil vragen voor baarmoederhalskanker oen eierstokkanker.
Wat levert het u op?
▪ Een inspiratiebron en wellicht steun voor andere baarmoederhalskanker of eierstokkanker patiënten.
▪ Meer bewustwording creëren bij anderen.
▪ U mag de filmcamera na deelname houden.
Wilt u mee werken aan de opnames? Mail uw gegevens naar karen@raakbeleving.nl. Geef uw naam, leeftijd, gezinssituatie, woonplaats op en korte informatie over uw baarmoederhalskanker of eierstokkankertraject en de behandelingen die u volgt. Wilt u eerst meer weten? Mail dan ook gerust met vragen die u heeft.

Gebruikersavatar
liddy
Senior Lid
Berichten: 3081
Lid geworden op: Vr 02 Jun 2006 23:27
Locatie: Tilburg/Utrecht

Re: Deelnemers voor een portretfilm over baarmoederhalskanker of eierstokkanker

Berichtdoor liddy » Vr 29 Apr 2016 13:28

De films maken wij voor Roche.

Gaat Roche die films ook elders vertonen?

RAAKVideo
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Vr 29 Apr 2016 10:41

Re: Deelnemers voor een portretfilm over baarmoederhalskanker of eierstokkanker

Berichtdoor RAAKVideo » Vr 29 Apr 2016 14:52

Hoi Liddy,

Dank voor je reactie.
Roche zal de films plaatsen binnen informatieve omgevingen, zoals het platform diagnosebaarmoederhalskanker.nl en diagnoseeierstokkanker.nl. De films moeten altijd in die context worden geplaatst. Roche mag geen verwijzingen doen naar medicatie of andere uitingen, laat staan voor promotie doeleinden. De films zullen niet op TV komen. Als de films al op social media worden geplaatst, dan zal dit op Facebook zijn binnen een pagina die alleen hiervoor bedoeld is. Maar daar lijkt het nu niet op en dit zal altijd in overleg met de geportretteerden afgestemd worden. [quote="liddy"][quote]De films maken wij voor Roche.

Maripak
Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: Wo 22 Aug 2018 17:07

Deelnemers voor een portretfilm over baarmoederhalskanker of eierstokkanker

Berichtdoor Maripak » Ma 27 Aug 2018 01:09

hi,
Ik ben bezig met een onderzoek voor school en moet hiervoor een kort interview doen met een jongerenwerker. Mijn onderzoek gaat over hangjongeren. De jongerenwerker die ik zou interviewen heeft afgezegd, en zit enorm omhoog nu. Kan iemand mij helpen???
Hello World!


Terug naar “Media oproepen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten