onderzoek ondersteuningsbehoefte - GESLOTEN

Hier komen oproepen te staan van gevestigde (medische) wetenschappelijke onderzoekers.
ResCon
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: Ma 18 Nov 2013 13:40

onderzoek ondersteuningsbehoefte - GESLOTEN

Berichtdoor ResCon » Ma 18 Nov 2013 15:56

Draag bij aan onderzoek naar de behoefte aan (psychosociale) ondersteuning via een inloophuis voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten.

Heeft u kanker of kanker gehad en wilt u een bijdrage leveren aan het verbeteren van de psychosociale zorg en ondersteuning voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten dan is deze oproep voor u bedoeld.

Om mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten op dit gebied te ondersteunen zijn er in Nederland 60 inloophuizen. Bij een inloophuis kunnen mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten terecht om in een veilige omgeving hun verhaal te doen, deel te nemen aan een ontspannende of creatieve activiteit of in contact te komen met lotgenoten of professionals. Daarnaast organiseren inloophuizen regelmatig thema- en voorlichtingsbijeenkomsten en faciliteren zij spreekuren van patiëntenorganisaties.

Er zijn veel mensen die gebruik maken van een Inloophuis. Toch maken ook heel veel mensen geen gebruik van een inloophuis. Wij willen er met dit onderzoek achter komen of de mensen die geen gebruik maken van een inloophuis hier wel wat aan hebben. Ook willen we weten welke verwachtingen en wensen zij hebben wanneer zij een inloophuis zouden bezoeken.

Het onderzoek bestaat uit een interview op een locatie die u prettig vindt. Het interview duurt maximaal 1 uur. Als dank voor uw deelname ontvangt u € 25,-. Doe mee met ons onderzoek en stuur een e-mail naar: info@rescon.nl

Wat vragen we van u:
Wij willen met u bespreken welke ervaringen u heeft opgedaan met psychosociale ondersteuning en welke wensen en behoeftes er bij u spelen. De verkregen informatie zullen we onder andere gebruiken om een vragenlijst te ontwikkelen. De resultaten van de interviews en het vragenlijstonderzoek worden gebruikt om mensen zoals u in de toekomst beter te kunnen ondersteunen

Wie zijn wij:
ResCon is een onderzoek- en adviesbureau op het gebied van gezondheidsbevordering en duurzaam energieverbruik. Het onderzoek waar wij u voor benaderen vindt plaats in opdracht van IPSO. IPSO is een organisatie die zich inspant om de psycho-oncologische zorg en ondersteuning voor iedereen die daar behoefte aan heeft toegankelijk te maken.

Wij hopen dat u mee wilt werken aan het onderzoek!

Het onderzoeksteam
Marloes Martens, Arlette Hesselink en Annemarie Lunenberg

Als u nog vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via e-mail (info@rescon.nl) of op telefoonnummer 023-5310015.

Terug naar “Oproepen vanuit de wetenschap en overheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast