Onderzoek bewegen en darmkanker - GESLOTEN

Hier komen oproepen te staan van gevestigde (medische) wetenschappelijke onderzoekers.
OncoActief+
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Do 23 Jan 2014 09:13

Onderzoek bewegen en darmkanker - GESLOTEN

Berichtdoor OncoActief+ » Do 23 Jan 2014 09:17

Aan de Open Universiteit in Heerlen zijn wij gestart met een onderzoek naar de ervaringen die mensen met kanker hebben met bewegen, redenen waarom mensen wel of niet bewegen en de behoeften aan advisering en informatie op het gebied van bewegen. Deze informatie willen we via interviews verzamelen.

Voor wie?
Wij zijn op zoek naar mensen die voor darmkanker onder behandeling (radiotherapie, operatie, chemotherapie) zijn, maar ook naar mensen die de behandeling al succesvol afgerond hebben. Uit praktische overwegingen zijn wij op zoek naar patiënten die bij voorbaat in Zuid-Nederland wonen.

Wat willen we met ons onderzoek bereiken?
Door kanker en de vervelende bijwerkingen van de behandeling kan het moeilijk zijn om uzelf op te pakken om te gaan bewegen of om voldoende te blijven bewegen. Bewegen heeft echter juist veel positieve effecten. Zo blijft u beter in conditie en kan vermoeidheid verminderen. Maar ook op langere termijn is een gezonde leefstijl met voldoende beweging belangrijk voor een goede gezondheid. Omdat bewegen tijdens en na de behandeling niet altijd even makkelijk is, willen we mensen hier in ondersteunen met informatie en advies.

Wat betekent deelname?
De interviews vinden plaats vanaf januari 2014. Indien u heeft aangegeven dat u wilt deelnemen, zullen wij contact met u opnemen om een datum en tijdstip af te spreken dat voor u het beste uitkomt. Om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken, willen we graag bij u thuis langskomen om het interview af te nemen. Indien u de voorkeur heeft voor een andere locatie, is dat ook prima. Het interview zal ongeveer 45 minuten zal duren. Als dank ontvangt u een prestentje. Meer informatie kunt u vinden in de algemene wervingsbrief.

Interesse?
Heeft u interesse om deel te nemen? Of heeft u nog vragen? U kunt dan contact opnemen met Rianne Golsteijn of Esmee Volders. Zij zijn tijdens kantooruren zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar.

Met vriendelijke groet,

Rianne Golsteijn, MSc.
Promovendus Faculteit Psychologie
Open Universiteit
Telefoon: 045 - 576 25 39
E-mail: rianne.golsteijn@ou.nl

Esmee Volders, MSc.
Onderzoeksmedewerker Faculteit Psychologie
Open Universiteit
Telefoon: 045 - 576 25 39
E-mail: esmee.volders@ou.nl

Terug naar “Oproepen vanuit de wetenschap en overheid”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast