Het Ad op 5 oktober

Dr. Gorter biedt kankerpatiënten tal van behandelingen aan in Keulen. Maar deskundigen twijfelen over het nut en de kwaliteit van de aangeboden (en zeer dure) behandelingen.
SDK wil hier graag de voor- en tegenstanders aan het woord laten!
Eenieder kan dan voor zichzelf een weloverwogen beslissing nemen of hij/zij hier gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
tomvdwal
Administrator
Berichten: 63
Lid geworden op: Di 15 Jan 2002 22:27
Locatie: Medemblik
Contact:

Het Ad op 5 oktober

Berichtdoor tomvdwal » Do 05 Okt 2006 15:18

'Gorter doet alleen maar loze beloften'

ROTTERDAM - Het artikel van woensdag over de in Keulen praktiserende arts Gorter leidde tot vele reacties.

Robert Gorter is charismatisch en betrokken, maar hij doet beloftes aan kankerpatieten die hij niet kan waarmaken. Veel patienten die ooit te maken hadden met Gorter, reageerden gisteren op het artikel in deze krant over de in Keulen praktiserende basisarts, die zich uitgeeft voor professor en oncoloog.?


?Een charlatan,?? is het oordeel van Dennis van Rijswijk. Hij bezocht Gorter in 2003 met zijn aan borstkanker lijdende vrouw. Zij slikte op dat moment medicijnen, maar had uitzaaiingen door haar hele lichaam. Van Rijswijk: ?We grepen elke strohalm aan. De moeder van mijn zwager was bij Gorter geweest en had daar goede ervaringen mee.??

Bij het intake-gesprek viel Van Rijswijk bijna van zijn stoel van verbijstering. ?Gorter beloofde gouden bergen. Hij was z��timistisch dat ik zei: ? het is een wonder dat er nog mensen aan kanker lijden?. Ik geloofde er niets van. Maar mijn vrouw geloofde hem. Toen ik even de gang op ging en terugkwam zat zij al in een behandelkamertje met een infuus in haar arm. Ze is nog drie keer teruggeweest. Mijn schoonouders hebben alles betaald, ik schat zo?n zesduizend euro. Een paar maanden voor haar dood in 2004 was ze er voor het laatst.Ik vond het je reinste onzin. Maar zij greep op dat moment alles aan.??

Ook Gerard Looy bezocht Robert Gorter in Keulen met zijn echtgenote, die na bestralingen en medicijnkuren was uitbehandeld voor baarmoedershalskanker. ?Gorter zei dat zestig procent van zijn patieten genas of langer leefde,?? zegt Looy. ?We waren voor hem gewaarschuwd, onder andere in het Slotervaartziekenhuis.???

Zijn vrouw kreeg dendritische celtherapie, die nog in een experimentele fase zit. Gorter past volgens artsen de therapie toe met weglating van een paar essentele stappen. Looy reed een tijdlang twee keer per week naar Keulen met buisjes bloed van zijn vrouw.

Na haar dood vorig jaar bleef Looy zitten met twintigduizend euro aan medische rekeningen. Toch heeft hij geen spijt. ?Als we het niet hadden gedaan, had ik altijd gedacht: waren we maar naar die dokter in Keulen gegaan. Maar ik dacht dat hij wist waar hij het over had. Nu lees ik in de krant dat hij niet eens kankerspecialist is.??

Terug naar “Dr. Gorter, een dure kwakzalver?”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten