kanker en reisverzekering

Vragen over allerlei soorten verzekeringen kunnen hier gesteld worden.

Moderator: liddy

3003mpf
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Za 17 Aug 2013 17:12

kanker en reisverzekering

Berichtdoor 3003mpf » Za 17 Aug 2013 17:42

Hallo,
Wie heeft ervaring met doorlopende reis en annuleringsverzekeringen?
Kan ik zoals altijd gewoon een reis boeken of zijn er uitsluitingen voor kankerpatienten?
Alvast bedankt!
Ria

annelies37
Moderator (lijstbeheerder)
Berichten: 10
Lid geworden op: Za 04 Aug 2012 20:56

Re: kanker en reisverzekering

Berichtdoor annelies37 » Ma 19 Aug 2013 00:51

Hallo, lekker dat je op vakantie gaat!
Juist als je kanker hebt dan moet je zeker een verzekering nemen ik vond het volgende voor jou.
Om eventuele medische kosten die je in het buitenland hebt, terugbetaald te krijgen (geneesmiddelen, ziekenhuisopname, repatriëring enz.) en te voorkomen dat je bij je thuiskomst een gepeperde rekening krijgt, moet je zeker je Europese ziekteverzekeringkaart (EZK) op zak hebben. De EZK is een kaart ter grootte van een creditcard die je gewoon voorlegt aan de arts en/of het ziekenhuis waar je in het buitenland naartoe gaat. Je ziekteverzekering zal de kosten voor haar rekening nemen, in welk Europees land je ook bent en wat ook het geldende gezondheidssysteem is. Deze kaart is zo mogelijk nog belangrijker in landen met een geprivatiseerd gezondheidssysteem dat heel kostelijk is voor de burgers.

Praktisch advies: Je kunt de EZK gratis krijgen bij je ziekenfonds. Vraag de kaart zeker twee weken voor je vertrek aan. Dan ben je zeker dat je ze op tijd hebt.

Goede reisverzekering

In gezonde tijden is het altijd nuttig om in het buitenland een goede reisverzekering te hebben. Maar als je kanker hebt, kun je er echt niet onderuit! Er kan altijd iets gebeuren: een infectie, een erg hinderlijke bijwerking of nieuwe symptomen. Dat soort met kanker verbonden problemen kunnen je dwingen je reis in te korten of zelfs te annuleren. Dan is het toch beter dat je er geen financiële kater aan overhoudt! De bijstand in het buitenland kan bovendien binnen 24 uur geneesmiddelen laten overkomen, en dat ongeacht waar je bent.

Praktisch advies: maak een fotokopie van het document dat aantoont dat je verzekerd bent en stop het in je portefeuille.

Een document dat je kanker ‘bewijst’

Het is altijd nuttig om een officieel document bij je te hebben, liefst in het Engels of in het Frans (voor Franstalige landen), dat verklaart dat je kanker hebt en dat je indien nodig de toestemming geeft om bepaalde geneesmiddelen, naalden en andere producten mee te nemen (zie beneden).

Praktisch advies: Dat document kun je krijgen in het ziekenhuis of bij je ziekenfonds. Het moet worden ingevuld en ondertekend door je arts.

‘Noodvoorschriften’

Het kan zijn dat je op je reis geneesmiddelen voor je behandeling tegen kanker moet meenemen (pilletjes voor een chemotherapie of hormoontherapie, aanvullende behandelingen tegen de bijwerkingen enz.). Als je die geneesmiddelen onderweg verliest, vergeet, kwijtraakt of beschadigt en niet kunt wachten tot je terug in België bent, heb je een voorschrift nodig om er nieuwe te krijgen. Vraag je arts om enkele voorschriften als reserve op te maken, liefst in het Engels.

Praktisch advies: Niet alle stoffen zijn overal onder dezelfde naam op de markt. Je arts gebruikt dus beter de internationale nomenclatuur van de geneesmiddelen.

groetjes annelies


Terug naar “Kanker en verzekeringen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast