Zaadbalkanker

Forum voor zaadbalkanker- (teelbalkanker) en peniskankerpatiënten en hun naasten.
Martijn25
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Vr 14 Feb 2003 21:24
Locatie: Kampen

Zaadbalkanker

Berichtdoor Martijn25 » Vr 14 Feb 2003 21:39

Sorry maar u heeft zaadbalkanker!!! Dit zijn woorden die ik nooit meer zal vergeten! Ik dacht dat ik dood ging,het woord kanker associeer je direct met dood! Maandag 09-12 hoor ik het verschrikkelijke nieuws en dinsdag 10-12 lig ik op de operatie-tafel. Er gaan zoveel vragen door je hoofd in die tussen liggende periode: kan ik uberhaupt nog wel kinderen krijgen ,is het zeker weg na de operatie ,wat voor behandelingen moet ik nog ondergaan na de operatie etc etc???????????? Alles is godzijdank goed verlopen :ik had geen uitzaaiingen en word nou goed onder controle gehouden in Nijmegen Vandaag nog een CT-scan gehad joehee ,kunnen ze die contrast-vloeistof niet een beter en lekkerder smaakje geven !!!?
Ik hoop via deze weg meer jongens/mannen te vinden die zaadbalkanker hebben of gehad hebben en hun ervaringen hier over horen!!

Groeten ,

Martijn

Mattijs24

Nog meer jongeren met zaadbalkanker

Berichtdoor Mattijs24 » Zo 16 Mar 2003 12:26

Jeetje, jij ook al zo jong.

Ik heb het ook ondekt in november 2002. 2 dagen erna opratie en daarna bloed en ct-scan. Het ging allemaal erg snel. Tot 1 maart ging het goed en de waardes in het bloed stegen niet. Tot vorige week woensdag. De markers gingen van 0.5 naar 12 en zelfs naar 79. Nu ben ik net terug van mijn eerste kuur.
Ik ben lekker thuis en voel me weer een beetje beter.

De kuur opzich valt mee, tot nu toe, maar ik moet er nog 3.
Ze hebben goede medicijnen voor de misselijkheid en ik zit natuurlijk in het Daniel de Hoed, dus dan zit je op de beste plek.

Succes en ik hoop dat de markerwaardes laag blijven.

Gebruikersavatar
jodyi
Lid
Berichten: 499
Lid geworden op: Za 15 Mar 2003 19:56

contrastvloeistof

Berichtdoor jodyi » Za 12 Apr 2003 03:44

hey martijn,

ff een klein tipje, die contrastvloeistof, ik ging er bijna van over m'n nek.. maar als je het mixt met wat ranja/siroop, is het ineens helemaal zo vies niet meer! doen ze schijnbaar bij kinderen zowiezo meestal al..

sterkte verder komende tijd..

gr jodyi

whatever

contrastvloeistof

Berichtdoor whatever » Di 15 Apr 2003 18:22

ik heb zelden last van die contrast vloeistof, hoe vaak hebben jullie eigenlijk al een scan gehad waarbij je contrastvloeistof moest innemen?

Hoi

IK ben pas 17

Berichtdoor Hoi » Di 15 Apr 2003 23:32

Ik heb een hard klijn bobbeltje op de bovekant van me bal!!???
kan dit kanker zijn??

Joyceke
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: Vr 09 Mei 2003 11:50
Locatie: Maastricht/Tilburg
Contact:

Berichtdoor Joyceke » Vr 09 Mei 2003 11:59

hallo allemaal

Eindelijk vind ik eens iets waar gesproken wordt over teelbalkanker. Bij mijn vriend is teelbalkanker eind januari vastgesteld, de dag erna meteen geopereerd en binnen 2 weken al de eerste chemo. Hij heeft nu alle chemo's gehad en wordt over 2 weken waarschijnlijk geopereerd, waar ze de afvalstoffen van de tumor weghalen. En als er nog werkzame stoffen worden gevonden krijgt hij weer chemo. Nu vraag ik me eigenlijk af of iemand weet welke soort chemo hij dan krijgt, want op het ziekenhuis weten ze daar geen zinnig antwoord op te geven.
Groetjes Joyceke

Oxigun
Lid
Berichten: 23
Lid geworden op: Zo 11 Mei 2003 02:16
Locatie: Tilburg
Contact:

Berichtdoor Oxigun » Ma 12 Mei 2003 16:38

Joyceke schreef:hallo allemaal

Eindelijk vind ik eens iets waar gesproken wordt over teelbalkanker. Bij mijn vriend is teelbalkanker eind januari vastgesteld, de dag erna meteen geopereerd en binnen 2 weken al de eerste chemo. Hij heeft nu alle chemo's gehad en wordt over 2 weken waarschijnlijk geopereerd, waar ze de afvalstoffen van de tumor weghalen. En als er nog werkzame stoffen worden gevonden krijgt hij weer chemo. Nu vraag ik me eigenlijk af of iemand weet welke soort chemo hij dan krijgt, want op het ziekenhuis weten ze daar geen zinnig antwoord op te geven.
Groetjes Joyceke

Je moet dan echt eens vragen naar naam van de chemokuur, dat weten ze best. Meestal zijn die namen afkortingen van de kuren die erin zitten. Ik heb zelf VAIA (Vincristine, Adriamicine, Ifosfamide). De 2e A weet ik niet, maar die ik er bij mij ook uitgehaald.

Mij is verteld dat ik geen teelbalkanker heb ook al zat het aan me bijbal vast. Mijn kanker schijnt vooral voor de te komen in de longen en buikstreek wat het opsporen daarvan bemoeilijkt. Het is namelijk een hele aggressieve kanker en als ie in je zak zit merk je dat gewoon veel eerder dan in je longen.

Madam
Lid
Berichten: 31
Lid geworden op: Ma 05 Mei 2003 10:43

Berichtdoor Madam » Ma 12 Mei 2003 21:28

dat is op zich een goed teken oxigun, dat je dat eerder merkt.. hoe eerder je er achter bent hoe meer er nog valt te redden dacht ik zo...


natuurlijk nooit leuk om zo'n diagnose te krijgen :(

Oxigun
Lid
Berichten: 23
Lid geworden op: Zo 11 Mei 2003 02:16
Locatie: Tilburg
Contact:

Berichtdoor Oxigun » Ma 12 Mei 2003 21:44

Madam schreef:dat is op zich een goed teken oxigun, dat je dat eerder merkt.. hoe eerder je er achter bent hoe meer er nog valt te redden dacht ik zo...


natuurlijk nooit leuk om zo'n diagnose te krijgen :(

het blijft natuurlijk geluk bij een ongeluk.. Ik was sinds Mei vorig jaar (8 maanden voor diagnose) al zeer vemoeid, maar om daar nou kanker uit af te leiden is wel erg vergezocht.

Madam
Lid
Berichten: 31
Lid geworden op: Ma 05 Mei 2003 10:43

Berichtdoor Madam » Di 13 Mei 2003 13:40

inderdaad, dat is ver gezocht... er kan dan nog zoveel aan de hand zijn bij alleen vermoeidheid als klacht.... wat lullig dat er dan kanker achter weg moet komen :?

Roy
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Zo 25 Mei 2003 21:35

zaadbalkanker

Berichtdoor Roy » Zo 25 Mei 2003 22:03

Hallo,

Ik was 20 toen ik te horen kreeg dat ik balkanker had. Dat was op 30-12-99 en ik ben op 31-12-99 direct geopereerd (Unieke oudejaarsviering ;) Ze dachten eerst dat ik een soort liesbreuk had, maar dat bleek het dus niet te zijn. Ze constateerden tevens uizaaiingen in mijn longen. Een week later zagen de artsen dat het ook in de lymfeklieren van mijn buik zat (Ik had ondertussen m`n eerste CT-scan gehad).
Vanwege de uitzaaiingen kreeg ik versneld chemo-therapie: 4 BEP-kuren en twee EP-kuren (Bleomycine, Etoposide en Cisplatinum).
Na de kuren heb ik nog twee controle-operaties gehad en op 7-12-2000 kreeg ik het heuglijke nieuws te horen, dat verdere behandeling niet nodig was, enkel 10 jaar controle.
Tot zover de korte versie, misschien dat ik later uitgebreider op bepaalde zaken terug kom.
Wat vond ik erg:
-De pijn die ik in het begin had, omdat de uitzaaiingen in mijn lymfe-stelsel de andere organen wegdrukten.
-De injecties om de witte bloedlichaampjesproductie te stimuleren. Je krijgt daar botpijn van en het voelde alsof er met een honkbalknuppel op me werd ingebeukt.
-Cisplatinum: ik kon niet meer eten, ik heb gelukkig niet veel overgegeven.
Wat vond/vind ik niet zo erg (achteraf):
-Ik ben onvruchtbaar. Het had geen zin om sperma in te vriezen. De kanker had zijn werk al gedaan.
-De operaties. Vielen goed te doen. Zeker in vergelijking met de chemo-therapie. Ik heb een paar mooie litttekens ter herinnering.
- Ik heb geen problemen met de contrastvloiestof, Zag het gewoon als een fles Tequila ;)

Nu 2,5 jaar verder beschouw ik mijzelf als een mazzelaar ( Mijn enige klachten zijn de onvruchtbaarheid en vanwege de bleomycine, mag ik in geval nood niet beademd worden met een 25 % zuurstofmengsel. Ergo: ik mag niet diepzee-duiken, als ik die wens al had ;)
Ik ben niet moe, ik studeer, werk en sport. Mijn arts gaf me een overlevingskans van 60 % ( Ik ben trouwens begonnen met een Markerwaarde van 15000. Weet ik niet precies meer. `t was in i.i.g. 1000 X hoger dan de normale waarde).

Mij krijgen ze er in elk geval niet meer onder 8)

Groet, Roy.

Joeri
Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: Vr 18 Jul 2003 14:38

Re: IK ben pas 17

Berichtdoor Joeri » Vr 18 Jul 2003 14:41

princess schreef:
Hoi schreef:Ik heb een hard klijn bobbeltje op de bovekant van me bal!!???
kan dit kanker zijn??


nee dat kan een bijbal zijn die zijn klein en kan zeer zijn te zien hoe ge der aankomt :)


??

De bijbal zit aan de onderkant van de bal en is zeker niet hard.

Het hoeft zeker geen kanker te zijn maar ik zou even naar de dokter gaan die kan prima bepalen wat het is, als hij/zij het niet vertrouwt wordt je wel doorgestuurd.

Nix om je voor te schamen!

onno

Berichtdoor onno » Di 23 Sep 2003 08:26

Ik heb een klein hard bobbeltje op mijn zak zitten, net een erwt, niet op mijn bal, iemand enig idee wat dit kan zijn?

Bvd

bas

Berichtdoor bas » Ma 29 Sep 2003 22:21

ik heb sinds zo'n 5 dagen boven op m'n rechterbal een soort van piepklein bobbeltje,als ik er aan zit dan is het wel gevoelig,niet echt een soort van pijn.Ik heb al een afspraak bij de dokter overmorgen,maar mijn vraag is dat als je een keer een soort van verharde bult heb gehad op een testikel,of die dan ook vanzelf weer verdwijnt,en of dat ook een vorm van kanker kan betekenen.En hoe lang kan je daar onopgemerkt mee rondlopen voordat er geen nut van genezing meer is.(of met andere woorden dat je "er te lang mee rondloopt")
Ik heb verders nergenst last van,en nooit gehad...,maar dat hoeft natuurlijk ook niet bij kanker,dus vandaar deze vragen ..
ik hoop op een antwoord , alvast bedankt gr. bas

bas

Berichtdoor bas » Di 30 Sep 2003 21:03

ik ben langsgeweest en hij zij dat het op z'n hoogst een ontsteking kan zijn en controleert m'n urine morgen.
Ik denk dat ik evengoed maar een echo laat nemen...

inge12

overleden...

Berichtdoor inge12 » Zo 12 Okt 2003 07:56

Mijn broer heeft de strijd gestreden maar niet gehaald. Hij had uitzaaiingen van teelbalkanker in longen en lever. Gisteren is hij overleden. Het leven is niet eerlijk. Hij was nog maar 32 jaar en laat twee dochters van 3 en 5 en zijn vrouw achter... Ik zal hem verschrikkelijk missen!

Gast

Berichtdoor Gast » Vr 31 Okt 2003 22:28

Toen Ids-Jan ziek was.....

Ids-Jan is nu 4,5 jaar. 24 januari is die donder steen 4 jaar geworden. 4 jaar...........4 jaar geleden zaten we in de rats.
Ons zoontje was toen net 4 maanden. Het was pinkstermaandag..........Fedde, mijn vriend en vader van Ids-Jan was de elfstedentocht aan het fietsen.
Spin nijdig was Ids-Jan, hij wou kruipen (!), maar het lukte niet. Helemaal rood aangelopen lag hij op de grond. Wist die jongen veel dat het zijn tijd nog niet was om te kruipen.
Door de nijdigheid had ie zijn pamper aardig nat geplast. Dus ik ging hem verschonen. Iets waar hij nooit om stond te 'springen'. Maar dit keer bleef ie liggen. Heel stil. Dus ik had een makkie, geen gewrik en gewring met die jongen. Vieze pamper af en nieuwe onder zijn kont geschoven.............. Ik kreeg het koud. Ik keek nog eens goed en zei tegen mijn moeder, waar wij op visite waren: "Ids-Jan zijn rechter balletje ziet er anders uit dan zijn linker." Mijn moeder kijken, maar zag niets. Ik vergelijkend voelen en ik voelde toch echt dat het rechter balletje anders aan voelde dan het linker balletje. Mijn moeder was nog niet echt overtuigd, maar zei dat ik de volgende dag altijd nog ff naar de dokter kon gaan.
De volgende dag, dinsdag dus, ben ik naar de dokter gegaan. In eerste instantie zag hij niets. Maar toch verwees ie mij door naar het ziekenhuis in Sneek. En ik kon daar toch nog dezelfde middag naartoe. Fedde opgebeld en wij naar Sneek toe. Fedde wist nu ook dat het menens was en had meteen vrij genomen. In Sneek maakte de dokter een echo van Ids-Jan zijn balletje. Nou veel wijzer werden we niet. Nou ja eigenlijk wel. Want deze dokter zei alleen wat het niet kon zijn. En toen hadden wij al een vermoeden.......
We werden naar huis gestuurd en we zouden gebeld worden, want deze arts moest eerst met Groningen overleggen (AZG). Toen wij thuis waren heb ik een medische encyclopedie gepakt en de penis en zaadbal aandoeningen opgezocht. En daar stond het zaadbalkanker. En ik zei tegen Fedde:"Dat heeft Ids-Jan en dat durft die arts nog niet te zeggen." Omdat we 's avonds nog niets hadden gehoord, hebben we het AZG zelf maar gebeld. En daar zeiden ze dat ze ons de volgende dag verwachtten. Dus in de vroege morgen in de korte kleren, want het was echt bloedheet, naar het AZG.
Ids-Jan is geopereerd. Zijn balletje weg, want daar zat een gezwel op. We hoefden ons geen zorgen te maken, want dit kwam al bijna nooit voor bij jongetjes van deze leeftijd en in de 6 gevallen dat jaar was het goedaardig, dus met een na controle was het allemaal over. Als ie uit de pubertijd was kon ie een prothese krijgen en klaar was dat dan.
Helemaal opgelucht waren we echter niet, want wat ik in de encyclopedie had gelezen werd ik niet vrolijk van. Het kwam voor bij jongens vanaf 15 jaar en er was een kans dat het terug kwam. 90% geneeste wel, maar bij wie het niet geneeste was het Â…Â….. nou ik wilde er niet over nadenken.
Als de dokter zei dat het goed zat dan zal dat welÂ…Â…Â…Â…. Ids-Jan vond het infuus niet geweldig en wilde het er uit hebben, maar dat kon niet. Hij had een luierpakje aan van het ziekenhuis en dat paste net. Daar zaten van die dingetjes aan die je om de handjes kon schuiven zodat hij niets kon pakken met zijn handje. Nou verder had Ids-Jan nergens last van. Wij wel, wij waren moe en zijn maar vroeg naar het Ronald Mac. Donald huis gegaan. Daar hebben we eerst maar eens wat mensen gebeld. Niet te veel want we konden het niet opbrengen steeds het verhaal te vertellen.
Nou veel te vertellen over het ziekenhuis was er niet, het ging goed en Ids-Jan mocht de zaterdags al naar huis. We hadden een afspraak gemaakt voor over een aantal wekenÂ…Â…..
Toch werden we eerder gebeldÂ…Â…Â….. Ids-Jan had kanker! We snapten het nietÂ….. en we wilden het ook niet snappen. We leefden wel, maar niet bewustÂ…Â…Â…Â….
Dat was de eerste keer dat we van AFP hoorden. Een stof die in je bloed zit. Die was net na de operatie over de 900 bij Ids-Jan. En bij een volwassen persoon zat ie tussen de 0 en 10 in. Maar er was een moeilijkheid, want Ids-Jan was net 4 maanden en ze hadden geen cijfers van kleine kinderen want Ids-Jan was toch een uitzonderingÂ…Â…Â…. Uit Japan hadden ze een grafiekje, maar ja dat was maar van een paar kinderen. Daar durfden ze zich niet toe te richten. Nee het was een kwestie van afwachten. Als Ids-Jan 1 jaar was, dan zouden ze hem meten volgens de waarden van de volwassen mannen. Dat betekende dus dat Ids-Jan met de waarde van de AFP tussen de 0 en 10 moest zitten op de leeftijd van 1 jaar. Nou dan duren 8 maanden vreselijk lang. Om de 6 weken moesten we terug komen die 8 maanden. Spannende maanden. En de laatste keer voor Ids-Jan 1 jaar moest worden leek het er op dat de AFP niet genoeg gedaald was. De keuze was als het AFP niet genoeg gedaald was: Afwachten, of preventief een chemokuur geven. Wij stemden in met het laatste. Ids-Jan werd nog 1 keer geprikt en dan zouden we het weten. Wat was dat spannend en toen kwam het telefoontje met de uitslag. Ids-Jan zijn AFP was gedaald tot 9. Wat waren we blij. Aan de andere kant waren we ons er van bewust dat het ook weer even kon stijgen, maar dat is niet gebeurt.
De controles gingen per jaar. Eerst dus om de 6 weken, toen om de 3 maanden, toen om de 4 maanden en de laatste keer zat er een half jaar tussen, omdat het prikken een hel was voor Ids-Jan. En als de uitslag op 6 januari goed is, dan mag Ids-Jan over een jaar weer terug komen.
Ja Ids-Jan is dus nooit echt ziek er van geweest heeft geen kuren gehad of wat dan ook, maar ingrijpend was het wel voor ons. Ids-Jan is ons eerste kindje (tot nog toe de enige) dat was dus al wennen en toen werd ie ook nog zo ‘ziek’. Een ware vuurdoop was het voor ons. Maar toch zijn we dankbaar dat het tot nog toe zo goed gaat met Ids-Jan.

wa it dit?!

Berichtdoor wa it dit?! » Zo 16 Nov 2003 01:04

Ik was onder de douche en ik voelde een klein hard bultje (ongeveer even groot als een erwt) ik heb het nog nooit eerder gevoelt mischien heb ik het al wel heeel lang! wat kan dit zijn?!

Rob

Berichtdoor Rob » Ma 22 Dec 2003 15:00

Hoi allemaal!

Iedereen die "iets" denkt te voelen wat hij niet vertrouwt, zou ik willen adviseren om gewoon even naar de huisarts te gaan. Al was het maar voor je eigen gemoedsrust.

Prettig om ieder's ervaringen te lezen. Graag wil ik er de mijne aan toevoegen.

Ik was 21 jaar oud toen ik voelde dat een testikel af begon te wijken van de andere. Overigens is dat inmiddels alweer vijftien jaar geleden. Via de huisarts ben ik bij de uroloog terecht gekomen. Deze aarzelde niet lang en besloot om te opereren. Hij durfde niet met zekerheid te zeggen of het kanker was, of niet. Hij zou de testikel wegnemen en pathologisch weefselonderzoek laten doen. Een week nadat ik uit het ziekenhuis was ontslagen, kreeg ik op zijn spreekuur het slechte nieuws te horen: het was inderdaad kwaadaardig. De onderzoeken die volgden wezen uit dat ik inmiddels uitzaaiingen had in de lymfen en beide longen. Met spoed werd ik opgenomen voor de eerste chemokuur. Ik weet niet hoe dat tegenwoordig gaat, maar ik kreeg (in 1988) vier chemokuren die elk vijf dagen duurden. Ik kreeg cisplatinum en nog iets anders (maar ik weet niet meer welk medicijn dat was.) Ik ben wel vreselijk ziek geweest van alle vier de kuren. Vooral de misselijkheid was heel erg.

Foto's waarbij ik contrastvloeistof moest drinken heb ik nooit gehad. Wat onderzoeken ze dan? Het enige onderzoek wat ik gehad heb met contrastvloeistof was het lymfenonderzoek, waarbij de vloeistof via een pompje in het lymfenstelsel werd geïnjecteerd.

Nu, vijftien jaar later, gaat het nog steeds geweldig goed met me. Veel heb ik niet overgehouden aan de ziekte:

- ik ben onvruchtbaar geworden
- ik heb een gehoorsbeschadiging overgehouden aan de chemo (doorlopend oorsuizingen, ik hoor vrijwel geen hoge tonen meer, ik heb twee hoorapparaten)
- mijn conditie is nooit meer op peil gekomen (ben nog steeds vlug moe als ik lichamelijke inspanning verricht)

Ik sta nog steeds onder controle. Eigenlijk is dat niet nodig en wilde de specialist al na tien jaar stoppen met controles. Maar ik heb toen gevraagd of het door mocht blijven gaan, omdat ik het zelf zo'n prettig idee vind.

Heel veel groetjes,
Rob

ljs

Berichtdoor ljs » Ma 19 Jan 2004 20:20

Dag rob,

ik denk dat je de volgende middelen hebt gehad:
bleomicine velbe of adriamicine goor spul ik heb het enkele jaren voor je gehad in het amc 12 kuren in totaal niet echt leuk....

john125

heel vaag bobbeltje

Berichtdoor john125 » Do 28 Okt 2004 23:36

hey bas en iedereen
ik wil je niet storen maar ik heb zelfde problemen net als jij :cry: :x
maar in mijn linke bal ( maar de plek waar het zit? is op de oppervlakte tussen mijn teelbal en mijn bijbal
dus ik weet niet wat het kan zijn want het gaat soms weg ??

groeten :oops:

Rob2

Stichting kernzaak

Berichtdoor Rob2 » Zo 07 Nov 2004 19:30

Hoi,

Mijn naam is Rob en ben 40 jaar oud.
In 1995 en 1996 heb ik ook zaadbalkanker gehad.
Hiervan gelukkig genezen.
Wanneer mensen behoefte hebben om hierover met lotgenoten te praten kunnen ze zich opgeven bij de stichting kernzaak.
Deze stichting komt op voor de belangen van zaadbalkankerpatienten.
Kijk voor informatie op de site van de stichting kernzaak.
Dit is www.kankerpatient/kernzaak.

Groetjes,

Rob

Gast

Berichtdoor Gast » Ma 20 Dec 2004 21:03

Hallo allemaal,

Ik ben Wessel en bij mij is nu bijna 5 jaar geleden 'het' geconstateerd.
Ik ben destijds direct geholpen en mij werd verteld dat de kans op genezing 90% of meer zou zijn. Ik had net een jaar ervoor een prachtige dochter gehad, dus dat had ik gelukkig al binnen...

Die tijd ben ik erg rationeel met de situatie omgegaan en pas een aantal maanden later ging ik me pas realiseren hoeveel geluk ik eigenlijk had gehad (geen kuren gehad, pril stadium geconstateerd) wat ik nu nog steeds koester!

Inmiddels heb ik een prachtige zoon met alles erop en eraan van 6maanden jong. Tja, gelukkig voor mij kon ik nog wel kinderen krijgen, alleen vraag ik me nu af in hoeverre het erfelijk is omdat het nu een jongetje is.

Ik voel me verder prima, kan alles en ben een echte geluksvogel dat ik er zo vroeg bij was (dank aan Marieke die mij naar de huisarts stuurde!).
Ik krijg nog een scan begin volgend jaar en dan zit voor mij de controles erop.

Over het algemeen weet ik nu dat iedere verandering in je lichaam een signaal kan zijn, wat het ook is!

Gast

Berichtdoor Gast » Ma 12 Sep 2005 20:30

Bij mij is op 3 juni zaadbal kanker geconstateerd, diezelfde dag nog is er een bal verwijderd. Alles leek goed te zijn na de operatie maar een aantal weken geleden werd ik gebeld dat er uitzaaiingen waren. Sindsdien heb ik chemo therapie. Morgen begin ik aan mijn 2e kuur van de 3. Ik zie er echt tegenop.

kjeld
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: Ma 27 Mei 2002 19:37

Berichtdoor kjeld » Di 20 Sep 2005 19:56

Hoi het is bij mij nu al weer 7 jaar geleden en ook ik zag er huizen hoog tegen op.
Maar ik heb door positief denken heb ik mij er goed door heen geslagen. Ik heb een paar jaar later toch nog een terugslag gekregen (geestelijk)
doordat ik het altijd alleen probeerde te verwerken.
Nu weet ik weet ik dat je dat niet lukt dus wat er ook gebeurd en dat zal zeker niet altijd leuk zijn praat er over met je naasten en deel je gevoelens. groeten en sterkte.


Terug naar “Zaadbal- en peniskanker”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten