Pap 5 in de war

Een forum voor baarmoederkanker, baarmoederhalskanker en eierstokkanker.
Tubie
Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: Za 20 Dec 2014 23:38

Pap 5 in de war

Berichtdoor Tubie » Za 20 Dec 2014 23:52

Hou allemaal,

Ik ga het nu even kort houden, mijn langere verhaal met de emoties komen een andere keer.
Twee en een half jaar terug had ik pap 3b, lisexisie gehad en na een jaar had ik pap 3a, CIN 1 dus alles leek goed. Kort erna was ik zwanger. In nov 2013 bevallen en in feb/maart 2014 weer uitstrijkje gehad. Uitslag: alles was in orde.
Na vage buikpijn en misselijkheid twee weken terug uitstrijkje gehad. Gister werd ik gebeld met de informatie dag het niet goed was, pap 5! Ik begrijp er niks van, hoe kan het dat in minder dan 1 jaar van niks naar pap 5 gaan?
Herkent iemand dit? Wat staat me nu te wachten? Woensdag krijg ik verder onderzoek. Ze zei dat de specialist sterk vermoedens heeft dat het kankercellen zijn. Kan hij dit obv een uitstrijkje al zeggen?
Heb zoooo veel vragen en angst dat het niet goed is. Maar probeer me ook sterk te houden. De onzekerheid is zo vervelend...:(

Liefs, t.

Tubie
Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: Za 20 Dec 2014 23:38

Re: Pap 5 in de war

Berichtdoor Tubie » Zo 21 Dec 2014 16:50

Zo nu iets meer tijd dus wat uitgebreidere versie.
Ik heb na de eerste keer dat er onrustige cellen bij me waren ontdekt een lis gehad en na een half jaar had ik pap 3a, maar na de colposcopie zeiden ze dat het in orde was.
Kort daarna raakte ik dus zwanger. 3 maanden na mijn bevalling kreeg ik nog een uitstrijkje en daarvan zeiden se dat het goed was. Ik kreeg toen niks te horen welke pap, maar dacht het zal wel. Na mijn bevalling heb ik zo'n 6 maanden extreme pijn gehad, sex was onmogelijk. Het voelde alsof er iets in de weg zat en alles was nog heel gevoelig.
Gelukkig werd dat vanaf maand 8 ongeveer minder pijnlijk, (ik werd toen ook voor het eerst ongesteld)

Sinds mijn menstruatie weer op gang is gekomen, ging dit met vage klachten, rond mijn eisprong had ik veel buikpijn en was ik misselijk. Ik voelde steekjes bij mijn eileiders en soms leek het op bandenpijn. Er zijn momenten geweest dat ik dacht ik ben zwanger, maar dat was het niet. Sommige dagen voel ik ook dat er iets in mijn onderbuik zit, het voelt een beetje kloppend aan als een soort ontsteking. Ik weet niet of dit feitelijk kan, maar dat is hoe ik het ervaar.

Drie maanden terug naar mijn huisarts gegaan met deze klachten. Hij zei dat het onmogelijk mijn eileider of baarmoeder kon zijn. Volgens hem had ik een spastische darm. Ik dacht oke dat zal het dan misschien wel zijn. Met name doordat ik soms verstopt zit wn soms juist diarree heb.
De klachten hielden overigens gewoon aan, maar ik besteedde er minder aandacht aan. Wel was ik sinds een week of zes extreem vermoeid. Sochtends opstaan ging lastig en in de avond leefde ik juist op. Dit verklaarde ik doordat het winter is en donker en m'n energie lager is. Maar ik heb ook een auto immuunziekte dus daar kon het ook mee te maken.
Voor mijn auto immuunziekte loop ik bij de reumatoloog, elke zes maanden word mijn bloed enz gecontroleerd om te kijjken of mijn medicijnen nog goed werken etc. Ik vertelde haar over mijn buikkrampen rond mijn onderbuik. Zij wilde me voor de zekerheid toch een uitstrijkje laten doen, gezien mijn verleden met pap 3b enz. Dit was dus twee weken terug.
Tijdens het uitstrijkje zei de gyn dat het er allemaal netjes uitzag zo op het eerste oog en dat ze verwacht dat ik clean zou zijn.
Eergisteren werd ik dus gebeld met het nieuws dat het pap 5 was. Wat ze daarna zei heb ik niet goed begrepen. Maar het kwa er oo neer dat ze woensdag verder gaan kijken en behandelplan door gaan nemen. Ik hoor van een andere vriendin dag pap 5 ook nog CIN 1 kan zijn en dus niks aan de hand is.
Maar de pijn in m'n onderbuik wat is dat dan.. En kan het zijn dat ik al die tijd eigenlijk niet clean was en het alleen aan de oppervlakte zo leek?
Heeft iemand hier ervaring mee?

Liefs,

T.

Gebruikersavatar
liddy
Senior Lid
Berichten: 3081
Lid geworden op: Vr 02 Jun 2006 23:27
Locatie: Tilburg/Utrecht

Re: Pap 5 in de war

Berichtdoor liddy » Zo 28 Dec 2014 16:31

Wat zal dat schrikken zijn geweest om te horen dat je pap 5 hebt.
Nu zegt de pap-uitslag niet alles, veel hangt nu af van de KOPAC-uitslag en verder weefselonderzoek.
En weet je nu al iets meer over je behandelplan?
Sorry, dat ik het kort houd, ik ben al een week gevloerd door hoge koorts.

Snotteberry
Lid
Berichten: 5
Lid geworden op: Zo 13 Jul 2014 03:23

Re: Pap 5 in de war

Berichtdoor Snotteberry » Vr 02 Jan 2015 00:36

Jeetje, ik begrijp heel goed dat je in de war bent! Probeer alles op een rijtje te krijgen, zorg dat er iemand bij je is die een extra oor is voor de velen informatie die je tot je krijgt. Het vervelende is al het wachten en het allemaal maar ontvangen van informatie maar het niet kunnen beseffen. Ik wens je heel veel sterkte toe.


Terug naar “Baarmoeder-, baarmoederhals- en eierstokkanker”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast