Alvleesklierkanker in de staart

Forum over alvleesklierkanker
meissie
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: Ma 17 Aug 2015 13:55

Alvleesklierkanker in de staart

Berichtdoor meissie » Ma 17 Aug 2015 14:20

Dit is mijn verhaal..

Mijn oom is 60 jaar en heeft altijd hard gewerkt, is nooit ziek geweest en heeft een aantal jaar gerookt maar daar is hij al een eeuwige tijd mee gestopt. Verder is hij kern gezond totdat hij suikerziekte kreeg. De artsen kregen het niet onder controle en zo werd er geconstateerd dat er sprake was van alvleesklierkanker.. Op dat moment waren er geen uitzaaiingen, tumor niet doorgegroeid en die buikwand was schoon, dus kon hij geopereerd worden. De tumor bevind zich in de staart van de alvleesklier.

Na ongeveer 3 weken kreeg hij hevige pijnen, deze waren voor hem ondragelijk en werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Hij hield niks binnen en gaf telkens over. In het ziekenhuis bleek dat hij teveel maagsappen had in zijn maag, deze werden eruit gezogen. Hij kreeg vanaf dien Nutricia zondevoeding toegediend. Er werd er nog een 2e scan genomen. Uit de tweede scan bleek dat de tumor wat was gegroeid EN tegen- en in- een bloedvat aan zit. 'T aparte eraan is dat er een bloedprop is ontstaan in t grote bloedvat. Het lichaam heeft zelfs kleinere bloetvaten om hulp geroepen om te helpen. Maar, er kan NIET meer geopereerd worden volgens het 'speciale' operatieteam van AMC.

Dit kwam als een zware klap voor een ieder van mijn familie, maar laat staan voor mijn oom!

Ik vraag me af of de bloedprop zal slinken. In het med. rapport staat vermeld dat als hij slinkt ze wel kunnen opereren. Maar de kans hiervan is volgens de chirugt van het AMC 1 op 100. We hebben ook een second opinion staan in Gent.

Hij heeft een week thuis mogen doorbrengen. Dit ging ongeveer vier dagen goed. Inmiddels ligt hij vanaf afgelopen vrijdag in het ziekenhuis.. mijn familie weet zich geen raad meer. Hij heeft weer een overvloed aan maagsappen, daarnaast had hij ook vijf dagen geen ontlasting gehad. Aangekomen bij de spoedeisende hulp is hij opgenomen. Hij kreeg een maagzonde om de sappen te verwijderen. Daarnaast kreeg hij ook een aantal klisma's die ervoor zorgde dat hij weer ontlasting kreeg. Heel veel ontlasting.

Hij heeft een darmzonde gekregen waardoor hij een aantal dagen niet zelfstandig at. Gisteren is de zonde verwijdert en mag hij proberen om gedurende de gehele dag zelfstandig vloeibaar te eten. hij at een schaaltje yogurt, geprakte kiwi en wat soep in de avond. in de avond heeft hij helaas 1 keer overgegeven. ik maak mijzelf zorgen dat er geen verstopping ergens zit... hier ben ik heel bang voor. Daarnaast heeft hij ook erge pijn. Als de pijn onder controle is geeft hij de pijn het cijfer 3. Als hij hevige pijn heeft geeft hij de pijn het cijfer 8. Ik begrijp niet dat de pijn nog niet onder controle is. Op het moment dat hij pijn ondervindt geeft hij ook aan dat hij het op zo'n manier niet meer trekt. Wat logisch is, want de pijn is ondragelijk. De artsen in het ziekenhuis veranderen de medicatie steeds,. Ik denk dat ze dit doen omdat de pijn nog niet onder controle is.
nu krijgt hij nolvagin, paracetamol, mofinepleisters en nog wat andere medicatie.
Hiervoor kreeg hij simvastine, oxycontin, oxynorm, duclofenac, maagbeschermers, paracetamol, fraxodi, metformine en nog een aantal waarvan ik de naam even niet meer weet.

Vandaag behoren we de uitslag van de CT scan en uitslag van bloedonderzoek te krijgen. ik hoop dat het positief nieuws is, al is het maar dat de waarde van de tumor wat gedaalt is en de bloedprop een klein beetje is afgenomen. Dit zal onze familie en mijn oom zelf zoveel goed doen.

We hebben namelijk een second opinion in Gent (belgie) staan. Tijdens het eerste gesprek met de professor in Gent had hij gezegt dat zij wel konden opereren. Dat was met de uitslag van de scan van midden juli. Ik hoop dat zij dit nog steeds kunnen doen.

Mijn familie en ik proberen alles op alles te zetten om er voor hem te zijn, wij staan machteloos en het is in handen van de artsen en god...

Ik vraag mijzelf af of er mensen die zijn die iemand kennen met dezelfde soort alvleesklier kanker in de staart. Wat hun ervaringen zijn en of mijn verhaal hun bekend voorkomt. Momenteel zitten we in een rollercoaster van emoties...

Ik heb gisteren na lang internetten de chirurg Vincent Nieuwenhuijs gevonden van het IASLA ziekenhuis in Zwolle. Hij heeft 10 jaar ervaring en heeft een operatie verricht die erg complex is geweest. ik vraag mijzelf af of iemand van hem heeft gehoord en of ervaringen hier mee heeft..

ik weet niet wanneer ik weer een bericht zal posten, ik hoop alleen niet dat alles te snel gaat want dit maakt ons allen kapot.

SylviaO
Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: Di 27 Okt 2015 10:22

Re: Alvleesklierkanker in de staart

Berichtdoor SylviaO » Di 27 Okt 2015 10:50

Hallo meissie,

Je post is van even geleden. Ik ben benieuwd hoe het ondertussen met je vader is. Is hij alweer wat opgeknapt? En zijn jullie naar Gent gegaan?

Bij mijn moeder is eerder dit jaar ook alvleesklierkanker in de staart geconstateerd, helaas. Zij heeft eveneens een (vrij heftige) operatie gehad, waarbij een groot gedeelte van de alvleesklier en de complete milt is verwijderd. Tijdens de operatie zijn er wel metastasen ontdekt, waardoor zij nu aan de chemo zit, met alle nare bijkomstigheden, waardoor zij ook in en uit het ziekenhuis gaat.

Waar ik benieuwd naar ben; was niet de gehele tumor weggehaald bij je vader? Omdat je aangeeft dat hij weer aan het groeien was ná de operatie? Dit is namelijk bij mijn moeder wel gebeurd met zo'n robot en hebben een specialist uit de UK laten overkomen hiervoor. Mijn moeder lag in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Waar is jouw vader geholpen?

Het verhaal van mijn moeder heeft wel een ander verloop. Ze is vooral heel ziek van de chemo en ligt nu weer in het ziekenhuis met longontsteking en heeft eerder een ontsteking aan de klier zelf gekregen, na de operatie. Zij had toen ook veel pijn en gaf continu over en hield niets binnen... maar van extra maagsappen was geen sprake.

Ik hoop wat van je te horen en sterkte!

Groeten, Sylvia


Terug naar “Alvleesklierkanker”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast